Quantcast
THE STREAM

Ο ράπερ Ν.Ο.Ε. καθαρίζει ολόκληρη παραλία στη Λάρισα, μαζεύει κάπου 420 τόνους σκουπίδια

Ο γνωστός ράπερ εκτός από το να στραφεί στην πολιτική, αποφάσισε και να καθαρίσει μόνος του μια ολόκληρη ακτή


THE NEWSROOM · 31 Μαΐου 2019

Όσο όλοι εμείς βλέπουμε πικραμένους Συριζαίους να μπινελικώνονται με θριαμβευτές Νεοδημοκράτες στα κανάλια, κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να περάσουν δημιουργικά την βδομάδα που διανύσαμε. Και δεν είναι τυχαίοι αυτοί οι κάποιοι: Το πρόσωπο αυτού του οικολογικού μίνι έπους είναι ο ράπερ Βασίλειος Στρατής, κατά κόσμον Ν.Ο.Ε. – Εννοείται, με το οποίο ασχολούμασταν και πρόσφατα, όταν μας ενημέρωσε ότι έχει γίνει κυριλέ, ότι θα κατεβάσει δικό του κόμμα – κίνημα στις εκλογές και ότι η αγαπημένη του περιοχή στην Αττική είναι η Τερψιθέα (με αυτή τη σειρά).

O N.O.E. λοιπόν αποφάσισε ότι τα λόγια είναι φτώχεια και ότι πρέπει να κάνει κάτι – εμπνεόμενος μάλιστα από μια random βόλτα σε μια παραλία της Λάρισας που πήγε για να τρέξει, η οποία ήταν πλαισιωμένη από το κλασικό ελληνικό ντεκόρ, δηλαδή τόνους σκουπιδιών. Το θέαμα αυτό ήταν αρκετό για να τον σπρώξει να κάνει κάτι, το οποίο ξεκίνησε με το να πάρει δύο τσουβάλια και να ξεκινήσει να μαζεύει σκουπίδια.

Για κάποιον πιο φλώρο ο καθαρισμός της ακτή του Δήμου Κάτω Ολύμπου θα κράταγε το πολύ δύο ώρες, αλλά τελικά κράτησε μια βδομάδα. Στη διάρκεια της οποίας, ο Ν.Ο.Ε. μάζεψε 20 τόνους σκουπίδια, προσκομίζοντας εννοείται (no pun intended) και τα απαραίτητα φωτογραφικά δεδομένα.

Εκτός από το 45λεπτο βίντεο το οποίο μας κοινωνεί, ο πιο ζεν ράπερ της χώρας μας επιφύλαξε και ένα πολιτικό μήνυμα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «στους ωκεανούς πετιούνται κάπου στα 10 εκατομμύρια πλαστικά (μόνο) κάθε χρόνο και ότι αυτό καταστρέφει ραγδαία τα οικοσυστήματα» και ότι «ο ανώτατος σκοπός μου είναι η καλυτέρευση της Ψυχής μου». Αναλυτικά το μήνυμα του Ν.Ο.Ε.:

«Πολλοί θα αναρωτηθείτε γιατί πήρα τη πρωτοβουλία να καθαρίσω την παραλία; Ένα πρωινό πήγα να τρέξω και αντίκρισα αυτό το αποκρουστικό θέαμα, πράγμα που με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα…έτσι μου βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου να πάρω 2 τσουβάλια και να ξεκινήσω να μαζεύω τα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να γνωρίζω τη συνέχεια των επόμενων 6 ημερών.

Διάβασα ότι στους ωκεανούς πετιούνται κάπου στα 10 εκατομμύρια πλαστικά (μόνο) κάθε χρόνο και ότι αυτό καταστρέφει ραγδαία τα οικοσυστήματα, πεθαίνουν καθημερινά αμέτρητα ζώα παγιδευμένα με αποτέλεσμα να πληγώνονται θανάσιμα και τρώγοντας τόνους πλαστικών μέσα στο νερό και εκτός αλλά και μικροοργανισμοί από τη μόλυνση. Για αυτό το λόγο πρέπει να δράσουμε όλοι μας και να σκεφτούμε τις πράξεις μας και όχι μόνο τον εαυτό μας. Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον πλανήτη έτσι όπως μας έχουν μάθει μέσα στις τσιμεντένιες μάντρες, φυλακές που ονομάζουμε πόλεις και σπίτια.

Κάποιοι, ξέρω, θα κακολογήσετε και θα πείτε ότι τα μάζεψα για το φαίνεστε, για την κάμερα και λοιπά όπως παλιότερα με τον άστεγο και τα παπούτσια, όμως κάνετε μεγάλο λάθος λόγω άγνοιας γιατί δεν γνωρίζετε ότι κάθε μέρα βοηθούσα με το να δίνω φαΐ, ρούχα, λεφτά και ότι άλλο μου περίσσευε στους άστεγους και ότι πριν βγάλω αυτό το βίντεο μάζευα σκουπίδια από ακτές ενώ συμβούλευα και άλλους να κάνουν το ίδιο επανειλημμένα πριν πάρω κάμερα για τα Vlogs.

Από μικρός, δεν είχαμε πολλά και όμως με αυτά ήμασταν ευτυχισμένοι, η οικογένειά μου, μου έμαθε ότι όταν δίνεις αισθάνεσαι καλύτερα παρά όταν παίρνεις, αυτό το συναίσθημα είναι ανεκτίμητης αξίας και το έμαθα καλά μεγαλώνοντας δίνοντας τουλάχιστον το 90% της μουσικής μου και των συναυλιών μου δωρεάν, τζάμπα… δεν επιζητώ πλούτο, δόξα και υπόληψη αλλά ο ανώτατος σκοπός μου είναι η καλυτέρευση της Ψυχής μου.

Με αυτό το βίντεο εύχομαι να αγγίξω, να ξυπνήσω, να ευαισθητοποιήσω έστω και έναν μέσα στους χιλιάδες που θα το δουν γιατί πιστεύω ότι η επιρροή που έχω σε εσάς είναι η σπουδαιότερη ανταμοιβή μου και η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Θέλω να γνωρίζετε ότι ένας και μόνο Άνθρωπος μπορεί να φέρει τεράστια αλλαγή.

Οι πολιτικοί των κυβερνήσεων, νομαρχιών, δήμων απ’ ότι φαίνεται νοιάζονται μόνο για τις θέσεις τους και το χρήμα παρά για την επίλυση προβλημάτων των Ανθρώπων, των ζώων και της φύσης γι’ αυτό εξαρτάται από εμάς, τους πολίτες που τους ψηφίζουμε να πάρουμε τη Δύναμη στα χέρια μας, να αποφασίσουμε για το μέλλον μας, να δράσουμε ανάλογα, να διορθώσουμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο την Αγαπημένη Χώρα μας και την Απερίγραπτης Ομορφιάς Γη μας όσο έχουμε χρόνο Ζωής και είναι Ελάχιστος.

Στην Αρχή Ένας Ένας, Μία Μία και στο τέλος Όλοι Μαζί Ενωμένοι Μπορούμε να κάνουμε ότι βάλει ο Νους μας. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η Ώρα είναι Τώρα»

Δείτε το βίντεο:

Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι το «Αγαπάω το χόρτο» θα μπορούσε να αποκτήσει οικολογικά νοήματα, αλλά γι’αυτό έχουμε 2019, για να μαθαίνουμε.

Best of internet