Quantcast
THE STREAM

Συριζαία δήμαρχος στη Μυτιλήνη κατέβαζε Χρυσαυγίτη για δημοτικό σύμβουλο μέχρι να της το πει κάποιος

Αν πιστεύατε πως θα έκανε καιρό να ξεπεραστεί η Goofy φάση με την Μυρσίνη Λοΐζου, πλανάστε πλάνην οικτράν


THE NEWSROOM · 3 Απριλίου 2019

Το χρυσό μετάλλιο στα blooper των φετινών εκλογών φαίνεται πως κέρδισε η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Εριφύλη Χιωτέλλη. Η κ. Χιωτέλλη πέτυχε ένα λογικά αξεπέραστο ρεκόρ και τη μεταγραφή του αιώνα ταυτόχρονα, όταν κατάφερε να κλείσει για το ψηφοδέλτιό της και να ανακοινώσει τον Δημήτρη Κόρακα, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ιδρυτικό μέλος της πιο γνωστής νεοναζιστικής οργάνωσης της χώρας.

Ευτυχώς για το μέλλον της κωμωδίας της χώρας, η κ. Χιωτέλλη δεν είπε απλώς «ουπς» όταν μαθεύτηκε ότι μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της, περιλαμβάνεται και ένας Χρυσαυγίτης. Αντίθετα είπε πως δεν είχε ιδέα για το «παρελθόν του», ότι προσπάθησαν να την εξαπατήσουν και ότι όταν τελικά το έμαθε (μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, φυσικά), έδιωξε τον νεοναζί ενεργό πολίτη από τον συνδυασμό της, ο οποίος φέρει το όνομα «Με πυξίδα τον πολίτη».

Αυτή είναι μια στιγμή από το παρελθόν του κ. Κόρακα, ο οποίος διδάσκει σε σχολείο στα Γιάννενα και είχε φωνάξει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής εκεί «Ζήτω ο αρχηγός Μιχαλολιάκος« και «Ζήτω η Χρυσή Αυγή» (1, 2):

Και αυτή είναι άλλη μία:

Σε κάθε περίπτωση, αυτά αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Δημήτρης Κόρακας, δεν είναι πλέον υποψήφιος με τον συνδυασμό μας. Το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Είναι ακριβώς στον αντίποδα!»

H φάση γίνεται ακόμη πιο inspiring αν συνυπολογιστούν τα όσα ανέφερε η κ. Χιωτέλλη στο News 24/7. Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι ο ίδιος είχε κάνει την κίνηση προς τη μεριά τους, γιατί ήθελε να βοηθήσει παρότι δεξιός (!).

Για την ακρίβεια ο Κόρακας όχι απλά δήλωνε ορεξάτος για βοήθεια δεξιός, αλλά δήλωνε και ενάντια στη συμπεριφορά των σημερινών δεξιών, γιατί αυτή «σπέρνει τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό» (!). Κάπως έτσι ο woke Χρυσαυγίτης αποφάσισε να μπει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Κόρακας δε ζει στο νησί, ερχόταν κατά διαστήματα εδώ από όπου και κατάγεται. Ερχόταν σε επικοινωνία μαζί μας, μας είχε δηλώσει ότι θέλει να βοηθήσει αν και είναι δεξιός γιατί είναι ενάντια στη συμπεριφορά της σημερινής δεξιάς, γιατί σπέρνει τη μισαλλοδοξία και τον διχασμό.

Η αρθρογραφία που είχε στείλει σε τοπικά μέσα υποστήριζε ακριβώς αυτή την άποψη, οι θέσεις που δήλωσε σε μας υποστήριζαν ακριβώς αυτή την άποψη και με αυτή τη συζήτηση και τη λογική αυτή, σχηματίσαμε μια εικόνα για έναν άνθρωπο που έλεγε πως συμφωνούσε με τις αρχές μας οι οποίες στηρίζουν την αλληλεγγύη και την ισότητα. Ζήτησε να δηλώσει τη στήριξή του αυτή με τη συμμετοχή στο συνδυασμό μας.»

Έτσι μετά από έναν εξαντλητικό έλεγχο στις απόψεις (= διάβασαν διαγώνια τα άρθρα που έγραφε), αποφάσισαν να κάνουν το καλό και να τον πάρουν μια μεγάλη πολιτική αγκαλιά. Φυσικά παρά το σοβαρό τσεκάρισμα το πράγμα στράβωσε κάπου, καθώς έφταιξε επίσης το ότι εμπιστεύονται πολύ εύκολα τους ανθρώπους, το ότι οι εποχές είναι πονηρές, το ότι οι ζωή μας στήνει παγίδες, το ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος κλπ :

«Θα μου πείτε δεν ψάξαμε το προφίλ του και τον εμπιστευτήκαμε. Πράγματι, εμπιστευτήκαμε τα λόγια ενός ανθρώπου, δεν περιμέναμε πως ο συγκεκριμένος άλλα δήλωνε και άλλα πίστευε.

Εμείς έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, όμως οι εποχές είναι πονηρές. Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε από φίλους για την πρότερη δράση του εν λόγω ανθρώπου, νωρίς το απόγευμα αποφασίσαμε ότι τον αποπέμπουμε από τον συνδυασμό μας.»

Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εδώ αν πρόκειται περί φοβερής πονηριάςέλα ρε, κανείς δε θα το δει») ή φοβερής ικανότητας εύρεσης συμμάχων («έγραψε κι ένα κείμενο προχτές, καλός φαίνεται»), πάντως αν ψάχνουν αντικαταστάτη του έχουμε μια άλλη φοβερή πρόταση με δράση στη Λέσβο, για την οποία γράφαμε πρόσφατα:

Best of internet