Quantcast
POLITIX

Βετεράνος χρυσαυγίτης ο 38χρονος που ξαναέστησε το σταυρό στη Λέσβο, προς έκπληξη κανενός

Ο αγνός εθελοντής που προστατεύει τα θρησκευτικά μας σύμβολα τυχαίνει να είναι και λίγο νεοναζί


Κώστας Αρβανίτης · 19 Οκτωβρίου 2018

Η σύγκρουση μεταξύ ελλήνων σταυροφόρων από τη μία και αντίχριστων ΜΚΟ και ισλαμιστών προσφύγων από την άλλη φαίνεται πως είναι το ζήτημα των ημερών στη Χίο, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τα δημοσιεύματα διάφορων ΜΜΕ (τα οποία δεν είναι υποχρεωτικά το Μακελειό). Το στόρι που παίζεται αυτή τη στιγμή όμως, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι ανθέλληνες αντίχριστοι πράκτορες του Σόρος και του ISIS καταστρέφουν χριστιανικά σύμβολα στη Λέσβο, δεν πάει ακριβώς έτσι.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες εβδομάδες, όταν άγνωστοι σήκωσαν ένα μεγάλο τσιμεντένιο σταυρό στην παραλία Απελή Μυτιλήνης. Η συγεκριμένη παραλία έχει την ιδιαιτερότητα ότι χρησιμοποιείται από τους πρόσφυγες που ζουν στο νησί. Προφανώς αυτοί που έστησαν το σταυρό πίστευαν ότι θα τους διώξουν σαν να είναι βαμπίρ σε ταινία του Κάρπεντερ ή κάτι τέτοιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μια χειμερινή κολυμβήτρια, οι ίδιοι άγνωστοι χάλασαν επίσης τα παγκάκια και τα ντους στην παραλία, με σκοπό να κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το μπάνιο των προσφύγων.

Το ελληνορθόδοξο μνημείο καταγγέλθηκε από την κίνηση πολιτών της Λέσβου “Συνύπαρξη“, η οποία τόνισε ότι ο σταυρός φτιάχτηκε με σκοπό «να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες) να προσέρχονται για κολύμβηση». Κάποιες εβδομάδες αργότερα, ο σταυρός βρίσκεται τελικά κατεστραμμένος, με διάφορες πλευρές (και φυσικά και τη Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της) να κάνουν σενάρια για το ποιοι άθεοι μουτζαχεντίν κρύβονται πίσω από αυτή την πράξη:

Να σημειωθεί ότι πριν καν κατασκευαστεί ο σταυρός, είχε ήδη καταστραφεί το μνημείο για τους πνιγμένους πρόσφυγες του Αιγαίου, το οποίο στην αρχή είχε βεβηλωθεί με μαύρο μελάνι, πριν εξαφανιστεί τελείως στη συνέχεια:

Για να γίνει η ιστορία ακόμη πιο σουρεάλ, τώρα διάφοροι που θέλουν να τον ξαναφτιάξουν, βρίσκουν απέναντί τους την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου επειδή ο σταυρός βρισκόταν πάνω στον αιγιαλό. Όπως και να ‘χει, ένα γελοίο στόρι χρειάζεται και τους κατάλληλους πρωταγωνιστές, οπότε εδώ εισέρχεται ο Λεωνίδας Βοριάς:

Ο Λεωνίδας Βοριάς πρωτοσυστήθηκε στο κοινό από μερίδα των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο. Διάφορα μέσα (όπως η έγκριτη εφημερίδα Espresso) έγραψαν για τον εθελοντή πυροσβέστη και αθλητή του MMA από τη Χίο που πήρε το καράβι και ήρθε στην Ραφήνα με δικά του έξοδα για να τσοντάρει στις επιχειρήσεις διάσωσης:

Ο Λεωνίδας Βοριάς φαίνεται είναι εξίσου γρήγορος και για άλλα πράγματα. Εμφανίστηκε ξανά χτες σε αρχικό ρεπορτάζ της γνωστής και επίσης έγκριτης εφημερίδας Πρώτο Θέμα, όπου μαθαίνουμε ότι ο 38χρονος Λεωνίδας τα πήρε κρανίο όταν έμαθε για τον σπασμένο σταυρό, οπότε πήρε άλλους 6 και έφυγαν με το πρώτο καράβι από τη Χίο για τη Λέσβο, με σκοπό να τον ξαναστήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, είπε αυτά:

“Εξοργίστηκα πάρα πολύ όταν είδα αυτές τις φωτογραφίες. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, το σύμβολο της θρησκείας μας είναι ο Σταυρός και δεν μπορούν κάποιοι να πηγαίνουν και να το γκρεμίζουν. Συνεννοήθηκα με κάποια άλλα άτομα που γνώρισα στο facebook και τα οποία ζουν στη Μυτιλήνη και τους είπα ότι είμαι στη διάθεσή τους να βοηθήσω ώστε να ξαναστήσουμε το σταυρό. Πήρα το καράβι, έφτασα στο νησί και τον τοποθετήσαμε στη θέση του”

Στο τέλος, ο πρωτομάστορας έκανε και ένα post στο Facebook για να το γιορτάσει, όπου ρωτάει τη γνώμη μας για το αν έκανε καλά που έβαλε στη θέση του το Σταύρο. Ομολογουμένως θα ήταν ενδιαφέρον να είχε τοποθετήσει το Σταύρο Θεοδωράκη:

Κοινοποίηση από όλους…..

Gepostet von Leonidas Borias am Mittwoch, 17. Oktober 2018

Δεν είναι πάντως μόνο σταυρομάστορας ο Λεωνίδας Βοριάς. Λίγους μήνες πριν, μάλλον είχε πάρει το καράβι για να συμμετάσχει σε ντου Μακεδονομάχων στη Βουλή, δίπλα δίπλα με τον υπόδικο Γιάννη Λάγο της Χρυσής Αυγής. Οι φωτογραφίες υπάρχουν φυσικά και στην ιστοσελίδα της ναζιστικής οργάνωσης:

Σε περίπτωση μάλιστα που κάποιος είναι υπερβολικά καλόπιστος και πιστεύει ότι ο κύριος Βοριάς κάνει απλά κακές παρέες στο δρόμο, υπάρχουν στοιχεία πως η εμπλοκή του με τη Χρυσή Αυγή φτάνει τη μία πενταετία τουλάχιστον. Το αποδεικνύουν οι εικόνες που δημοσίευσε αυτός ο χρήστης του Twitter:

Όπου βλέπουμε τον Βοριά:

Στα γραφεία της Χ.Α. Χίου το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μαζί με τους Σπύρο Ζερβό στα δεξιά και Ματθαίο Μερμηγκούση στα αριστερά του

Σε επίσκεψη του Λαγού στη Χίο

Σε επίσκεψη του Γρέγου στη Χίο

Με γνωστή φίρμα του χριστιανοταλιμπανικού χώρου

Ουδέν σχόλιο

29 κατασκευαστές πλυντηρίων Χρυσαυγιτών συνιστούν Πρώτο Θέμα. Αυτοί ξέρουν.

 

 

Best of internet