Quantcast
THE STREAM

Το γκράφιτι με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια έχει μια προσθήκη που χρειαζόταν

Κάποιοι συμπλήρωσαν το μεγάλο γκραφίτι με τον Greek Freak στα Σεπόλια με μια αναγκαία λεπτομέρεια


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2019

Μια μικρή προσθήκη έχει αποκτήσει από χτες το πασίγνωστο γκραφίτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το οποίο κοσμεί το γήπεδο στο οποίο έμαθε μπάσκετ στα Σεπόλια. Μπορεί ακόμη να μην έχουμε μάθει ποιος το έφτιαξε (και να μην έχει και καμία σημασία, εδώ που τα λέμε), όμως σε περίπτωση που ανησυχείτε, το τεράστιο γκραφίτι στο γηπεδάκι του Τρίτωνα παραμένει μεγάλο και πανέμορφο, δύο χρόνια μετά:

Η νέα λεπτομέρεια στο γκραφίτι δεν αφορά τον καθεαυτό κορμό του σχεδίου. Αντιθέτως, η πολιτική ομάδα Antifa Live που το δημιούργησε έκανε μια παρέμβαση που δίνει μια νέα, πολύ σημαντική διάσταση, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του 34χρονου Εμπουκά στο διαβόητο Α.Τ. Ομονοίας, του οποίου οι περίεργες λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί πλήρως.

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ NBA ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ | ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΥΚΑ)απ' το antifa shalalahttp://www.antifalive.gr/2019/03/nba.html

Gepostet von Antifa Live am Dienstag, 5. März 2019

Έτσι, το γκραφίτι πλέον περιέχει τη λεζάντα «Αν δεν ήταν στο ΝΒΑ, ίσως ήταν νεκρός στο Α.Τ. Ομόνοιας», καταγγέλοντας έτσι τόσο τους περίεργους θανάτους που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει το εν λόγω αστυνομικό τμήμα, όσο και μια διευρυμένη ρατσιστική υποκρισία στη χώρα. Αυτή δηλαδή για την οποία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που μεγάλωσε στην Ελλάδα κερδίζει την αποθέωση και το δικαίωμα να δηλώνει Έλληνας μόνο επειδή είναι σταρ του αθλητισμού, ενώ χιλιάδες παιδιά στη θέση του παραμένουν θεσμικά και στην αντίληψη πολλών ως ο μαύρος που πουλάει cd.

Σε περίπτωση που αμφιβάλλετε γι’αυτό, αυτό ακριβώς το θέμα έθιξε και ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύτηκε χτες στο the undefeated:

«Υπήρξαν πολλές φορές όταν ήμουν στην Ελλάδα που άνθρωποι έλεγαν “Δεν είσαι Έλληνας. Είσαι Νιγηριανός επειδή είσαι μαύρος“. Υπήρξαν όμως και πολλές φορές που γινόταν το αντίθετο, όπου ο κόσμος έλεγε “Δεν είσαι Αφρικανός. Είσαι Έλληνας. Είσαι ο Greek Freak“. Όμως αυτό δε με απασχολεί αυτό. Βαθιά μέσα μου, ξέρω ποιος είμαι και από που κατάγομαι.»

Νομίζουμε πως μετά από αυτό μπορεί κανείς με ασφάλεια να καταλήξει πως το γκραφίτι αποτυπώνει πλέον ακόμη καλύτερα την πραγματικότητα από πριν. Αν ψάχνετε για παραχάραξη του έργου τέχνης πάντως, αξίζει αν θυμηθούμε πως έχει δεχτεί και μια άλλου τύπου επίσκεψη:

Εκεί είναι το πρόβλημα.

 

Best of internet