Quantcast
THE STREAM

Νιγηριανός μετανάστης πεθαίνει στο Αμπού Γκράιμπ της Αθήνας, το ΑΤ Ομονοίας

Οι συνθήκες γύρω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο μετανάστης από τη Νιγηρία δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως


THE NEWSROOM · 18 Φεβρουαρίου 2019

Άλλο ένα θλιβερό περιστατικό με πολλά ερωτηματικά έχει ανακύψει αυτές τις μέρες, το οποίο έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών. Σύμφωνα με μια δημοσίευση που έκανε στο Facebook η Ένωση, ένας μετανάστης από τη Νιγηρία έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προσαγωγής το στο διαβόητο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 34χρονος Εμπουκά, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, είχε προσαχθεί στο Α.Τ. Ομόνοιας στις 8 Φεβρουαρίου, όταν σύμφωνα με τους αστυνομικούς κατέρρευσε ξαφνικά στην αίθουσα αναμονής. Το ΕΚΑΒ έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες, όμως ένα από τα μέλη του επιβεβαίωσε το θάνατο του μετανάστη.

Το ζήτημα εδώ είναι ότι το θέμα μαθεύτηκε μόνο μετά την καταγγελία της Ένωσης και χωρίς να υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Tο δε ΑΤ Ομόνοιας έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια τη φήμη του Αμπού Γκράιμπ της Αθήνας μετά από αμέτρητα περιστατικά ξυλοδαρμών, βασανιστηρίων και ξαφνικών θανάτων στο εσωτερικό του και στην περιοχή που εποπτεύει.

Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική…

Gepostet von United African Women Organization Greece/Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής am Samstag, 16. Februar 2019

Σε επικοινωνία μας με την Νιγηριανή Κοινότητα στην Ελλάδα, πληροφορηθήκαμε ότι από τη μεριά τους ακόμη ερευνούν τις συνθήκες γύρω από έγινε ο θάνατος , τον οποίο επιβεβαιώνουν, περιμένοντας και τις τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ στα χέρια τους έχουν το πόρισμα του ιατροδικαστή που μιλά για πνευμονικό οίδημα. Επίσης με βάση πληροφορίες της Lifo, το ΑΤ Ομόνοιας και το Υπασπιστήριο Ασφάλειας Αττικής δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν την καταγγελία, παραπέμποντας στην ΓΑΔΑ.

Η δε αρχική δημοσίευση της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών στο Facebook αναδημοσιεύει μια άλλη δημοσίευση, η οποία κάνει λόγο για δολοφονία και αστυνομική βία, το οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκαν από την Κοινότητα των Νιγηριανών.

This guy name Ebuka died in the hands of Greek police in Omonia station. He was beaten to death, leaving back wife and a…

Gepostet von Αθηνά Αθηναία am Mittwoch, 13. Februar 2019

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ένας άντρας από τη Νιγηρία, από την κοινότητά μας, δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ομόνοια από την ελληνική αστυνομία.   Χρειάζεται να βγούμε έξω και να φωνάξουμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα πριν χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές.   Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζουμε ήδη δύο άτομα ακόμη από την κοινότητα μας που έχουν δολοφονηθεί πρόσφατα από την αστυνομική βία. Και πολλά ακόμη άτομα έχουν χάσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια αντίστοιχα και δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Aκούμε καθημερινά για ξυλοδαρμούς από την αστυνομία ατόμων αφρικανικής καταγωγής όπου τους εγκαταλείπουν στο δρόμο μετά για να πεθάνουν. Οι δολοφονίες αυτές αποσιωπούνται.   Ο Ebuka ήταν πατέρας 2 παιδιών, το ένα νεογέννητο. Τον πενθούν οι γυναίκα του, τα παιδιά του, η κοινότητά του. Στεκόμαστε αλληλέγγυα με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα.   Η αστυνομία δεν μας προστατεύει. Ως Αφρικανική Κοινότητα στην Ελλάδα αισθανόμαστε συνεχώς ότι οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο.   Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ebuka!»

Είναι αυτή η αμήχανη κατάσταση που ακούς για ΑΤ Ομόνοιας και πρέπει να είσαι σε επιφυλακή για το τι έχει όντως συμβεί μετά από όλα αυτά.

 

Best of internet