Quantcast
THE STREAM

Ο Αμβρόσιος διώχνει ηλικιωμένο από ίδρυμα επειδή ήταν γκέι, ο Άρειος Πάγος διατάζει έρευνα

Μια εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ήδη διατάξει έρευνα για να εξακριβωθεί το τι έχει συμβεί


THE NEWSROOM · 28 Φεβρουαρίου 2019

Σε άλλη μια υπέροχη υπόθεση που γεμίζει την καρδιά μας με ανθρωπιά ενδέχεται να είναι ανακατεμένος ο γλυκύτερος παππούλης της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Η εν λόγω ιστορία κατάφερε μάλιστα να τραβήξει και πάλι την προσοχή της Δικαιοσύνης, η οποία λογικά τον ψάχνει για να του απονείμει άλλο ένα παράσημο.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, μετά από καταγγελία που ανέφερε ότι γηροκομείο της περιοχής των Καλαβρύτων σταμάτησε να δέχεται υπερήλικα. Ο λόγος, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τις αμέτρητες σχετικές δηλώσεις αγάπης που έχει κάνει ο Αμβρόσιος, είναι ότι ο υπερήλικας είναι ομοφυλόφιλος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα το τοπικό μέσο Tempo24, τον ηλικιωμένο ασθενή φρόντιζε το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όταν όμως η υγεία του χειρότερεψε κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί σε ίδρυμα. Για να γίνει αυτό, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επικοινώνησαν με τη  Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Καλλιμανοπούλειο” στην περιοχή των Καλαβρύτων, οπότε ο υπερήλικας μεταφέρθηκε εκεί.

Όταν όμως μαθεύτηκε πως είναι ομοφυλόφιλος, η μονάδα φροντίδας τον έδιωξε, με την καταγγελία να αναφέρει πως η συγκεκριμένη πράξη αγάπης αποπειράθηκε να γίνει αφού ανακατεύτηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Τελικά μετά το χαμό που έγινε όταν γνωστοποιήθηκε η παρέμβασή του και μετά την αντίδραση του Δήμου και της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υπερήλικας επέστρεψε στη μονάδα.

Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε από την Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Ανω, «Proud Seniors»:

«[…]Στα πλαίσια αυτά μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που μερίμνησαν για την ιδρυματική φροντίδα αυτού του ατόμου επιλέχθηκε εξ’αρχής το εν λόγω ίδρυμα χωρίς να εκτιμηθεί η εχθρότητα και το μίσος που συστηματικά ο Αμβρόσιος εξαπολύει ενάντια στη ΛΟΑΤ κοινότητα.

Εμείς από την μεριά μας ως ομάδα που δραστηριοποιούμαστε για την στήριξη και συνηγορία των ΛΟΑΤΚΙ ηλικιωμένων ατόμων, ακόμα και μετά την παρέμβαση που λέγεται ότι έκανε ο διευθυντής του ιδρύματος για την παραμονή του εν λόγω ηλικιωμένου, δεν εφησυχάζουμε και θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη αυτής της περίπτωσης μέχρι να διαπιστώσουμε ότι το άτομο αυτό είναι ασφαλές και σε ένα κατάλληλο για εκείνο πλαίσιο φροντίδας.»

Μετά από όλο αυτό και μετά τη διαταγή της εισαγγελέα, το δικαστήριο θα πρέπει να εξακριβώσει αν υπήρξε όντως εκδίωξη του εν λόγω ηλικιωμένου και κατ’επέκταση, αν υπάρχει κάποιο αδίκημα το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί από τον αντιρατσιστικό νόμο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος δεν περνάει και την καλύτερη εποχή του, καθώς αφενός καταδικάστηκε πρόσφατα για ρητορική μίσους, αφετέρου κάποιοι αντίχριστοι μαζεύουν υπογραφές για να καθαιρεθεί.

Εμείς ως καλοί Σαμαρείτες θα αφήσουμε εδώ μερικά στοιχεία από το βιογραφικό του για να τον βοηθήσουν στο δικαστήριο. Όπως αυτό:

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»

Αυτό:

«Το «φτύστε τους» είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε.»

Ή αυτό:

«Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο.»

Νομίζουμε πως οι προοπτικές του όλο και βελτιώνονται.

 

Best of internet