Quantcast
THE STREAM

Ένοχος για ρητορική μίσους ο Αμβρόσιος, γιατί κι ο Θεός βαρέθηκε τις μαλακίες του

Ένοχος κρίθηκε στο δευτεροβάθμιο επίπεδο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας


THE NEWSROOM · 28 Ιανουαρίου 2019

Ένοχο για τα αδικήματα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος και της ρητορικής μίσους, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και αγαπημένο παππούλη της χώρας, Αμβρόσιο. Ο Αμβρόσιος, ο οποίος εκτός από το γνωστό «φτύστε τους ομοφυλόφιλους» έγινε διάσημος και για την πεποίθησή του ότι ο Θεός έκαψε τη χώρα μας το καλοκαίρι επειδή είμαστε άθεοι, κέρδισε μεν την πρωτόδικη απόφαση  στις 15 Μαρτίου του 2018, αφήνοντας έτσι άναυδη τη χώρα, καταδικάστηκε μετά τις εφέσεις που έγιναν από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου και τον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη στην εισαγγελική εισήγηση να αθωωθεί. Έτσι, ο Αμβρόσιος τιμωρείται με ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε εδώ το λυρικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη στο κείμενό του, ο οποίος στην δίωρη απολογία του σήμερα, δήλωνε φυσικά αθώος:

«Ε, λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!»

Αν νομίζατε πως αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί, στο δικαστήριο (ναι, αυτό που τον αθώωσε) είχε πει επίσης το εξής:

«Το «φτύστε τους» είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο, και μπορούσα από τον νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε.»

Και στη συνέχεια:

«Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο.»

Ίσως αν o Μητροπολίτης ερμηνεύσει τώρα τις Γραφές πως ο Θεός βαρέθηκε να ακούει τις μαλακίες του, τα πράγματα να είναι καλύτερα για όλους.

(πηγή)

Best of internet