Quantcast
THE STREAM

Νοικοκυρές στην Καβάλα φτιάχνουν Σταρτάπ με μπάρες δημητριακών για χρηματοδότηση εκκλησίας

Έτοιμες για ΕΣΠΑ Ορθοδοξίας οι κυρίες της ενορίας της Αγίας Φωτεινής


THE NEWSROOM · 29 Ιανουαρίου 2019

Προς κάθε κατεύθυνση φαίνεται πως αντανακλάται η άνοδος της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, την οποία μας θύμισαν πρόσφατα τα νέα για τον επερχόμενο σταραμάκι, τον σταρένιο αντικαταστάτη των πλαστικών καλαμακιών. Όταν λοιπόν οι πιστές στην ενορία της Αγίας Φωτεινής στην Καβάλα βρέθηκαν μπροστά στο ζήτημα της έλλειψης πόρων για την αποκατάσταση του ναού τους, αποφάσισαν αντί για μπανάλ εράνους, παζάρια και τέτοια, να φτιάξουν μια σταρτάπ.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί τα θεμέλια του ιερού ναού της Αγίας Φωτεινής να μπήκαν το 1999 στη νεόκτιστη συνοικία Νεάπολη και ο ίδιος ο ναός να ξεκίνησε να φτιάχνεται ένα χρόνο μετά, η κατασκευή του όμως, η οποία χρηματοδοτείται από δωρεές και από τον «οβολό των πιστών» σύμφωνα με το ΑΠΕ, φαίνεται πως κάπου φράκαρε και πάει πιο αργά κι από την κατασκευή της Αθηνών – Πατρών, η οποία δεν θα σιγουρευτούμε ποτέ πως ολοκληρώθηκε.

Meanwhile, η ίδια η συνοικία μεγάλωσε κάμποσο σε έκταση και πληθυσμό, οπότε χρειάζεται ένα μοντέρνος και fabulous ναός για να μπει η συνοικία στον 21ο αιώνα και από ελληνορθόδοξης άποψης. Κι επειδή όπως είπαμε είμαστε στον 21ο αιώνα, οι κυρίες αποφάσισαν να βοηθήσουν τον εφημέριο πατέρα Ηλία Κωνσταντινίδη, αλλά με εντερπρενερικό τρόπο – ή εντερπατερικό, αν το θέλετε.

Κι επειδή η χώρα μας εκτός από την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας, τελευταία το ζει με την κουλτούρα της υπερτροφής, οι πιστές έστρεψαν σε αυτή την κατεύθυνση την δημιουργικότητά τους. Άρχισαν λοιπόν να φτιάχνουν handmade μπάρες δημητριακών και άλλα σπιτικά γλυκά, τα οποία πουλάνε στο ναό.

 Όπως είπε ο πατέρας Ηλίας, η (ιδιωτική) πρωτοβουλία των κυριών της ερανικής επιτροπής είναι σούπερ και επίσης, διαφανής για την εφορία:

«Πραγματικά αξιέπαινη και από τη δική μας μεριά της στηρίζουμε όσο μπορούμε. Προσφέροντας εθελοντική εργασία και αγοράζοντας οι ίδιες όλα τα απαιτούμενα υλικά, παρασκευάζουν μπάρες δημητριακών, σπιτικά γλυκά αλλά και πίτες, που στη συνέχεια διαθέτουν προς πώληση.

Κάθε ευρώ που συγκεντρώνεται από την ερανική επιτροπή καταγράφεται, μπαίνει στο ερανικό ταμείο και κόβεται απόδειξη. Η προσφορά ενός γλυκού από τις πάντα δραστήριες κυρίες της επιτροπής, προς όλους εκείνους που θέλουν να στηρίξουν οικονομικά την ανέγερση του ναού, είναι μια χειρονομία αγάπης.»

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια ο ιερέας:

«Χάρη στη γενναιοδωρία των ενοριτών μας, του απλού κόσμου, των επώνυμων και ανώνυμων δωρητών και έχοντας πάντα την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και του δραστήριου νέου ποιμενάρχη μας, σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Στέφανου, συγκεντρώθηκε ένα ποσό ώστε να προσχωρήσουμε σταδιακά στη συνέχιση των επόμενων εργασιών για την ανέγερση του ναού στη μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδας.»

Η αλήθεια είναι πως οι κυρίες της ενορίας μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιο σεμινάριο branding για να χτυπήσουν ακόμη περισσότερο την αγορά. Μπορούν ακόμη και να ανοίξουν e-shop για να φτάσουν οι μπάρες τους σε όλη την Ορθοδοξία.

Στο κάτω κάτω, αν υπάρχει e-shop για τάματα, έχουν δικαίωμα και οι χριστιανικές μπάρες δημητριακών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Best of internet