Quantcast
THE STREAM

Καταρχήν, έχουμε 2018 και η φάση του Νόμπελ Ειρήνης είναι Τραμπ, Κιμ ή Τσίπρας

Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ μπορεί και πρέπει να βάλει τον Τσίπρα στην ίδια λίστα με την Μητέρα Τερέζα, τον Χένρι Κίσινγκερ και τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ


THE NEWSROOM · 1 Οκτωβρίου 2018

Όλο και καλύτερες γίνονται οι προβλέψεις για το έτσι κι αλλιώς σουρεαλιστικό βραβείο που λέγεται Νόμπελ Ειρήνης, ενός θεσμού που έτσι κι αλλιώς έχει ήδη καταφέρει να βάλει στην ίδια λίστα τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Χένρι Κίσινγκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες του σουηδικού πρακτορείου ΤΤ, μία από τις συνέπειες του χτεσινού (αποτυχημένου τελικά) δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ θα είναι να ψήσει τους κριτές να διαλέξουν τον Τσίπρα (μαζί με τον Ζάεφ) αντί για τον Τραμπ (και άλλους) για το μεγάλο έπαθλο.

Πιο συγκεκριμένα, σε τηλεγράφημα του ΤΤ με τίτλο «Τραμπ και Τσίπρας: βαριά ονόματα για το βραβείο Ειρήνης» αναφέρεται πως ενώ μέχρι τώρα ισχυρό φαβορί ήταν το έτσι κι αλλιώς εξωφρενικό ντουέτο των Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν εξαιτίας της πρόσφατης αναθέρμανσης των σχέσεων της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, η προσπάθεια των Τσίπρα και Ζάεφ να διευθετήσουν την πώληση της Μακεδονίας μας την ιστορική κόντρα ανάμεσα στα δύο κράτη τους δίνει αρκετούς πόντους για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

Ένας άλλος λόγος που κάνει το βαλκανικό δίδυμο ακόμη πιο ψηστικό για την επιτροπή είναι πως η βράβευση του Τραμπ θα είναι το 5ο συνολικά βραβείο Νόμπελ σε αμερικανικό πρόεδρο, ενώ το ότι ο 5ος πρόεδρος θα είναι αυτός με το πορτοκαλί μαλλί κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή ακόμη πιο αμήχανη. Να σημειωθεί εδώ και το 2016 το Νόμπελ πήγε στον πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος για την ειρηνευτική συμφωνία που σύναψε με τους αντάρτες του FARC παρότι στο τέλος η συμφωνία απορρίφθηκε με δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει προηγούμενο για Νόμπελ λόγω δημοψηφίσματος που πήγε κουβά.

Σε περίπτωση που έχετε αγχωθεί για το αν προλαβαίνετε να ραφτείτε, να σημειωθεί εδώ πως υπάρχουν κι άλλα φαβορί, όπως είναι οι Ρωσίδες ακτιβίστριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λουντμίλα Αλεξέγιεβα και Σβετλάνα Γανούσκινα και η οργάνωση Memorial, ή οι οργανώσεις που ασχολούνται με πρόσφυγες και θύματα πολέμου όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Όχι ότι όλοι αυτοί οι ξενέρωτοι έχουν το ειδικό βάρος να σταθούν ανάμεσα σε ονόματα όπως Τραμπ, Κιμ και Τσίπρας.

Εμείς πάντως περιμένουμε με αγωνία τo όνομα του Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί δίπλα σε αυτό της Μητέρας Τερέζας, καθώς από εκεί και πέρα θα μπορέσουμε να πεθάνουμε ευτυχισμένοι.

(πηγή)

Best of internet