Quantcast
THE STREAM

Το ποδαρικό του Masterchef 3 είχε δραματικά ωμά κοτόπουλα και χόρτα που κάνουν κρατς

Οι επεισοδιακές καταστάσεις στην κουζίνα της γνωστής εκπομπής του Star συνεχίζονται και είναι πιο ωμές από ποτέ


THE NEWSROOM · 22 Ιανουαρίου 2019

Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να ξεχάσουμε τις μεγάλες μορφές με τις οποίες μας έφερε σε επαφή το προηγούμενο Masterchef και η εκπομπή που αγαπήσαμε πέρσι επέστρεψε, όπως κάθε επιτυχημένο πράγμα σε αυτή τη ζωή (βλ. Power of Love). Το Battle Royale των επίδοξων σεφ είναι και πάλι εδώ, μαζί με τις ατάκες που μπορεί μεν να μην είχαμε συνδέσει με την κουζίνα η αλήθεια είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υιοθετούμε.

Στο Masterchef 3 λοιπόν (το οποίο από το πρώτο επεισόδιο απέκτησε τη δική του σελίδα meme), οι κριτές Πάνος ΙωαννίδηςΛεωνίδας Κουτσόπουλος και Σωτήρης Κοντιζάς καλωσόρισαν τα καινούρια κωλόψαρα μέλη του show και δοκίμασαν τα πιάτα τους. Αυτές ήταν οι πιο αξιόλογες προσπάθειες, μαγειρικές και μη:

Φροντιστήριο γιαννιώτικων

Το πρώτο highlight ήταν ο Χρήστος από τα Γιάννενα ο οποίος έφερε στη μαγειρική μια υπέροχη στιγμή ηπειρώτικου αξάν, η οποία προέκυψε με αφορμή το πιάτο που σέρβιρε: βατραχοπόδαρα με χόρτα και τραχανά.

O Πάνος Ιωαννίδης τότε τον ρώτησε αν ένιωσε το κρατς που κάνουν τα χόρτα. Χωρίς κάποιον διερμηνέα με γνώσεις παλαιάς γιαννιωτικής διαλέκτου η φάση έγινε πολύπλοκη, με τον Χρήστο να καταλαβαίνει κάτι αρκετά διαφορετικό. Έτσι απάντησε το εξής:

«Το κράτησα λίγο ελαφρώς…»

Ο Ιωαννίδης πάντως γέλασε πριν του απαντήσει το εξής:

«Δεν σου λέω αν το κράτησες, το κρατς που κάνει… αυτό είναι χώμα.»

Για να του απαντήσει ο ατάραχος διαγωνιζόμενος ότι «Στα Γιάννενα εμείς τις κόβουμε τις λέξεις το “κρατς” μπορεί να σημαίνει κι ότι το κράτησες λίγο παραπάνω». Πάντως την ποδιά την κέρδισε, στην επόμενη φάση πέρασε, είχε πρόγραμμα.

Δείτε το βίντεο:

 

Το κοτόπουλο που δεν πέρασε ούτε απέξω από το φούρνο

Δράμα φαίνεται πως έγινε τελικά η κατάσταση για τον 24χρονο Αλέξανδρο Δαμιανίδη από τη Δράμα. Ο νεαρός διαγωνιζόμενος πίστευε μάλλον πολύ στο πιάτο του, όταν αιφνιδιάστηκε από τον Σωτήρη Κοντιζά ο οποίος του είπε ότι το κοτόπουλο του δε θέλει απλά λίγο ψήσιμο, αλλά πως είναι τελείως ωμό. Για την ακρίβεια του είπε στα αγγλικά το εξής:

«Ένας καλός κτηνίατρος θα μπορούσε να σώσει αυτό το κοτόπουλο».

Ο παίχτης φάνηκε να ζορίζεται να το δεχτεί, με αποτέλεσμα να εισπράξει τα σχόλια των άλλων δύο κριτών. Έτσι ο  Λεωνίδας Κουτσόπουλος ξεκίνησε με ένα ντιρέκτ:

«Είναι στα όρια του επικίνδυνου.»

O Πάνος Ιωαννίδης συνέχισε με ένα κροσέ:

«Την σαλμονέλα την έχεις στο τσεπάκι.»

Για να ολοκληρωθεί η ομοβροντία από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο ξανά, ο οποίος το τερμάτισε με ένα άπερκατ:

«Ούτε το εμβόλιο μαντού του στρατού δεν θα τον έσωνε.»

Το αποτέλεσμα ήταν τελικά κουβάς και για τον παίχτης και για το κοτόπουλο: Το πιάτο δε δοκιμάστηκε και ο 24χρονος θα δει τον δεύτερο γύρο όσο είδε και το κοτόπουλο τον φούρνο. Δείτε το βίντεο:

«Γύρνα να στη φορέσω»

Δεν υπάρχουν πονηρές εκφράσεις φυσικά, αλλά μόνο πονηρά μυαλά και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι σίγουρα τέτοιο. Αυτό συνέβη όταν ο (πιο ανέκφραστος από τον Κιάνου Ριβς) Κοντιζάς όχι απλά φώναξε έναν παίχτη ονόματι Αλέξανδρος για να πάρει την ποδιά που κέρδισε, αλλά του είπε και να γυρίσει για να του τη φορέσει (την ποδιά υποθέτουμε).

Οι άλλοι δύο δεν το άφησαν να πέσει κάτω, με τον Κουτσόπουλο να σπεύδει να διευκρινίσει στον Αλέξανδρο ότι στο μέλλον θα πρέπει να προσέχει αν αυτός που του λέει κάτι τέτοιο κρατάει ποδιά. Δείτε το βίντεο:

Άμα ξεκινήσαμε έτσι, η συνέχεια προδιαγράφεται πιο ωμή κι από το κοτόπουλο.

 

 

Best of internet