Quantcast
ORIGINALS

7 φορές που ο Σελίμ Σελτζούκ απέδειξε ότι είναι ο πιο μερακλής chef που έχει περάσει απ’ την τηλεόραση

Μετά από την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ αποχώρησή του από το Master Chef, θυμόμαστε όλες τις μαγικές στιγμές με έντερα, κλανιές και «κρέμες ξερωγώ»


Χρήστος Πρόεδρος · 22 Φεβρουαρίου 2018

Κάπως έχουν έρθει έτσι τα πράγματα στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, ώστε τα πιο παλέψιμα τηλεοπτικά προγράμματα να έχουν να κάνουν με τη μαγειρική. Από την αθάνατη ελληνική τηλεόραση έχουν περάσει πολλοί όψιμοι γκουρμεδιάρηδες μάγειρες, λάτρεις του ωραίου και της γαρνιτούρας, των τεράστιων πιάτων και των μικρών μερίδων, ωστόσο αυτή την ηγεμονία της γκουρμεδιάς ήρθε για να τη σπάσει για λίγο ο Σελίμ Σελτζούκ.

Ο Κούρδος μάγειρας, ο οποίος μέχρι χθες συμμετείχε στο Master Chef του Star, ζει μόνιμα στην Ελλάδα από το 2003, όταν είχε έρθει εδώ ως πρόσφυγας. Τον τελευταίο χρόνο έχει ανοίξει ένα εστιατόριο με ανατολίτικη κουζίνα (για το οποίο ωστόσο το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων έχει καταφερθεί πολλάκις για αρκετές περιπτώσεις καταπάτησης εργατικού δικαίου), αλλά ανεξάρτητα από τον επιχειρηματία Σελίμ, ας πούμε ότι σαν μάγειρας δεν είναι ο τυπικός σεφ που θα χρησιμοποιήσει γαλλική ορολογία και θα γαρνίρει σολωμό με αφρό από σαφραν.

Ο Σελίμ, μάλλον είναι ο θείος που στο γιορτινό τραπέζι θα ψάχνει σαν τον λύκο να φάει τη γλώσσα του αρνιού, τα αρχίδια του βουβαλιού, το μάτι του κουνελιού και όλα όσα θα έμοιαζαν με props από κάποια ανατολίτικη horror movie.

Ωστόσο, η πορεία του Κούρδου μάγειρα στο Master Chef έληξε μόλις χθες με ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, εξαγριώνοντας τους απανταχού θαυμαστές του μερακλή μάγειρα, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει το δικό τους κίνημα φωνάζοντας στα ίντερνετς #jesuisselim. Το σκάνδαλο που έδιωξε τον Σελίμ είναι φυσικά το Ηλέκτραgate, όταν η Ηλέκτρα κέρδισε την χτεσινή αναμέτρηση μαγειρεύοντας με proxy cooking από τον εξώστη:

 

Παρά την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ αποχώρηση του, μας έχουν μείνει να θυμόμαστε οι 7 φορές  που ο Σελτζούκ  Σελίμ ήταν ο λιγότερο καθώς-πρέπει και ο πιο μερακλής σεφ που έχει περάσει ποτέ από την τηλεόραση:

 

Όταν ο Σελίμ δεν ήθελε γυναίκες στο σπίτι για να κυκλοφορεί γυμνός και να κλάνει

Το Μόνος στο Σπίτι 6 μάλλον ήθελε να ζήσει ο Σελίμ όταν πρωτομπήκε στο σπίτι του Master Chef, αφού από την πρώτη μέρα ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να μείνει μαζί με γυναίκες για να μπορεί να  κοιμάται γυμνός και να κλάνει, συστήνοντας τον εαυτό του στο τηλεοπτικό κοινό με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

 

Όταν ο Σελίμ ήθελε να λαδώσει το αντεράκι του τρώγωνας αντεράκι

Άλλοι λιγουρεύονται σοκολάτες, άλλοι λιγουρεύονται αστακομακαρονάδες, κάποιοι (που χρειάζονται βοήθεια) ονειρεύονται ριζογκοφρέτες. Ο Σελίμ, φαντασιώνεται  ΚΕΦΑΛΙ ΑΡΝΙ και ΕΝΤΕΡΑ όταν τον ρωτάνε τι θα ήθελε να κρύβεται στο πιάτο του Master Chef.

 

Όταν ο Σελίμ ήταν έτοιμος να κοιμηθεί σε μάθημα γεωμετρίας

Πόσες φορές σας μιλούσε ο καθηγητής για νούμερα και εξισώσεις κι εσείς από μέσα σας χασμουριόσασταν γουρλώνοντας τα μάτια σας πάνω στην λεπτή διαχωριστική γραμμή του ύπνου και του ξύπνιου για να απαντήσετε ένα υπνωτισμένο μηχανικό «ναι» όταν σας ρωτούσαν εάν καταλάβατε τι ειπώθηκε; Όλο αυτό συνέβη στον Σελίμ, όταν ο Σωτήρης Κοντιζάς προσπάθησε να χρησιμοποιήσει γεωμετρία για να εξηγήσει πως μπορεί να προετοιμάσει γρηγορότερα ένα καπνιστό πιάτο.

 

Όταν ο Σελίμ φρίκαρε όταν του ζήτησαν να «επαναπροσδιορίσει το φρικασέ»

Ούτε τον «επαναπροσδιορισμό» ούτε το «twist» ούτε καν το «φρικασέ» δεν καταλάβαινε και δεν ήθελε κιόλας να καταλάβει ο Σελίμ, ζητώντας από τους σεφ να μιλήσουν κανονικά και φαγητένια Ελληνικά.

 

Όταν ο Σελίμ έγινε ο «δεν πεινάω, μπορεί να τσιμπήσω λίγο από ‘σας»

Τον ξέρουμε πάντα αυτό τον φίλο και τη φίλη που δεν παραγγέλνει γιατί δεν πεινάει, γιατί έχει ήδη φάει και όταν το φαγητό φτάνει στο τραπέζι αρχίζει ένα ακατάσχετο ατάκ με παραβιάσεις εναέριου χώρου των σερβίτσιων.

 

Όταν ο Σελίμ έκλαιγε τον Χαράλαμπο λέγοντας τον Χαράμπελο

Ακόμα και αν δεν έμαθε ποτέ το όνομα του Χαράλαμπου, αυτό δεν σημαίνει ότι ο μερακλής σεφ δεν στεναχωρήθηκε για την αποχώρησή του.

 

Όταν ο Σελίμ έφτιαξε τον πατσά των γλυκών με κρέμα «ξέρω γω»

Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το γλυκό, αγαπητοί φίλοι; Υπάρχει, αυτό το γλυκό του Σελίμ που είναι φτιαγμένο με μεράκι και με μπόλικη  κρέμα «ξέρωγω», η οποία όμως σύμφωνα με τους κριτές είναι πεντανόστιμη, αλλά έχει στατικά προβλήματα δημιουργώντας αυτό το ανεπανάληπτο έδεσμα που μοιάζει κάτι μεταξύ κουράδας και πατσά, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έχει γεύση που γαμεί.

Το λιγουρεύεστε;

 

Προφανώς ο Σελίμ θα έπρεπε αποχωρώντας από το παιχνίδι να τους κλάσει κιόλας, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί με την άφιξή του στο σπίτι του Master Chef. Κατά τ’ άλλα, Σωτήρη Κοντιζά, σε ψάχνουμε.

 

 

Best of internet