Quantcast
THE STREAM

Χέρι στα πουρμπουάρ των σερβιτόρων βάζει ο Salt Bae, λέει πρώην εργαζόμενος

Αλάτι και στις πληγές της εργατικής νομοθεσίας φαίνεται πως ρίχνει ο fabulous άρχοντας της μπριζόλας


THE NEWSROOM · 17 Ιανουαρίου 2019

Δε φαίνεται να είναι ακριβώς γαλαντόμος άρχοντας ο διάσημος καλλιτέχνης της μπριζόλας και του αλατιού που λέγεται Salt Bae. Ο fabulous Τούρκος σεφ φαίνεται πως έφαγε μήνυση από πρώην εργαζόμενο σε εστιατόριό του, επειδή όχι μόνο βουτούσε τα πουρμπουάρ τους, αλλά απέλυε και όποιον γκρίνιαζε γι’αυτό.

Το εν λόγω εστιατόριο ήταν το Nusr-Et Steakhouse στην οδό West 53rd, το οποίο άνοιξε ο Nusret Gökçe, κατά κόσμον Salt Bae στο Μανχάταν το 2018 και η μήνυση είναι αρκετά επίσημη, μιας και έχει κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Σύμφωνα με τον σερβιτόρο Mustafa Fteja, o οποίος δε δουλεύει πια στο κατάστημα, ο Gökçe κράταγε για πάρτη του όλα τα πουρμπουάρ που ήταν για τους υπαλλήλους.

Μάλιστα, σε αυτό περιλαμβανόταν και οτιδήποτε πάνω από το 18% που μπαίνει αυτόματα στους λογαριασμούς των πελατών για τους υπαλλήλους, ενώ γινόταν κι ένα 3% κούρεμα στα tips πριν αυτά δοθούν στο προσωπικό στο τέλος της βδομάδας. Επίσης, σύμφωνα με το σερβιτόρο το μοίρασμα του ποσού που έμενε από τα tips δεν ήταν δίκαιο, καθώς πήγαινε μεταξύ άλλων στους υπαλλήλους του εστιατορίου, τους σούσι σεφ και τους υπεύθυνους του εστιατορίου.

Αυτό επίσης πήγαινε κόντρα στην επιθυμία των πελατών σύμφωνα με τον μηνυτή (ο οποίος ζητά αποζημίωση εκ μέρους όλων των σερβιτόρων του εστιατορίου), καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος:

«Οι πελάτες πιστεύουν, όπως είναι λογικό, πως το 100% της γενναιοδωρίας τους πηγαίνει στο προσωπικό εξυπηρέτησης»

Ενώ πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπήρχε καν η δυνατότητα για γκρίνια, καθώς το εστιατόριο αντιμετώπιζε τα παράπονα τους με την αποτελεσματικότητα που χειρίζεται ο ιδιοκτήτης του τις μπριζόλες. Ανάμεσα σε αυτούς που απολύθηκαν ήταν και ο ίδιος, καθώς το εστιατόριο «απέλυε συστηματικά τον κάθε σερβιτόρο που παραπονιόταν ότι δεν έπαιρνε πουρμπουάρ».

View this post on Instagram

#saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Αξίζει επίσης να σημειωθεί εδώ ότι το εστιατόριο του κολλητού του Μαδούρο της Βενεζουέλας μπορεί ακόμη να υπερηφανεύεται για το «Α» με το οποίο έχει βαθμολογηθεί, παρότι το κοινό της Νέας Υόρκης του έκανε χοντρό πέσιμο και για τις υψηλές τιμές και για το ότι κόβει το κρέας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, δηλαδή χωρίς γάντια. Αξίζει να δούμε αν θα μπορέσει η μαζική κλοπή πουρμπουάρ να αλλάξει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση.

Ας μην ξεχάσουμε εδώ ότι το όνομα του Salt Bae έχει ήδη συνδεθεί με μια υπόθεση βλασφημίας, και αυτή μάλιστα δεν είχε καν να κάνει με το ότι κάποιος ήθελε τη μπριζόλα του καλοψημένη.

(πηγή)

 

 

Best of internet