Quantcast
THE STREAM

Το τελευταίο 24ωρο του Πάνου Καμμένου είναι καλύτερο από το δικό σου

Ο αρχηγός των ατάκτων και ΥΠΕΘΑ έπνιξε την πίκρα του χωρισμού του με μια μεγάλη πατριωτική βόλτα για να σκεφτεί


THE NEWSROOM · 14 Ιανουαρίου 2019

Κάθε χωρισμός είναι επίπονος, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ο χωρισμός μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου θα προκαλέσει τέτοιο θρήνο που ούτε ο Αισχύλος δε θα είχε αρκετά skills (ή έστω) αιskills για να περιγράψει. Μετά από μια τρομερά δραματική περίοδο αμφιβολιών για το τι μέλλει γενέσθαι με το ρομάντζο της τετραετίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σηκώθηκε το πρωί της Κυριακής, ήπιε το ορθόδοξο superfood του και ανακοίνωσε με την διάσημη λεπτότητά του πως με αυτά και με αυτά (εννοώντας την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως γράφαμε πρόσφατα), «δε μπορεί να μην παραδώσει την καρέκλα». Οπότε και παραιτείται από την θέση που λάτρεψε και λατρεύτηκε σα Θεός του Πολέμου.

Είναι σαφές όμως πως μια τέτοια απόφαση δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο που κάποιος αποφασίζει να βάλει τυροκαυτερή ή τζατζίκι στο πιτόγυρο, οπότε ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να κλείσει την θητεία του με μια γκράντε πατριωτική τσάρκα. Ξαφνιάζοντας λοιπόν τους πάντες, από τη γραμματέα του μέχρι την Τουρκία, ο Καμμένος πήρε το ελικόπτερο και έφυγε για τα Ίμια, με σκοπό να ρίξει στεφάνι και να βγάλει τις τελευταίες Top Gun φωτογραφίες για τις οποίες τον αγαπήσαμε.

Το όλο σόου απαθανατίστηκε, με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό, αν και όχι ιδιαίτερα ορθογραφημένο tweet, όπου ο Πάνος ανέφερε τα εξής:

«Τελική πράξη…. από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι ΙΜΙΑ τώρα . Τιμή στους ΗΡΩΕΣ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΛΟΨΟ και σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΥΠΟΚΛΕΙΝΕΤΑΙ. Ευχαριστώ τους υπασπιστές μου τον πιλότο ΣΝΧΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ και το πλήρωμα του HU1 για όλα αυτά τα χρόνια.»

Η αλήθεια είναι πως σε τόσο συγκινητικές καταστάσεις δεν έχει τόση σημασία αν το Έθνος υποκλίνεται ή υποκλείνεται, όπως και για το αν το ελικόπτερο είναι μοντέλο HU ή UH, λες και θυμάται κανείς τι μάρκα είναι το τελευταίο ταξί που πήρε. Σε άλλα νέα, η κόντρα για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. γίνεται όλο και πιο καυτή, καθώς ήδη μία από αυτούς αποφάσισε να ρίξει πιστόλια και να ποντάρει το σπίτι της στον Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ για τον τσαμπουκά τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Κουντουρά:

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.»

Η τιμωρία της από τον (πρώην) πολέμαρχο Καμμένο, η οποία ανακοινώθηκε από το Twitter όπως έχει διδάξει ο άρχοντας Τραμπ, ήταν άμεση:

Δεν ήταν μόνη της όμως η Κουντουρά: O Λαρισαίος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε από την Κίνα που βρίσκεται (!) ότι θα δώσει κι αυτός ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, ο Κόκκαλης δήλωσε τα εξής (και διαγράφηκε από τους ΑΝ.ΕΛ):

«Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.   Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.»

Το τελικό αποτέλεσμα του όχι και τόσο δραματικού δράματος είναι ότι ο Τσίπρας έχει πάρει ήδη άνετα ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς στους 145 βουλευτές του προστίθενται οι η Κατερίνα Παπακώστα, οΘανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι, ο Κώστας Ζουράρις, ο Βασίλης Κόκκαλης και η Έλενα Κουντουρά, άρα συνολικά 151 βουλευτές.

Για τη δε συμφωνία των Πρεσπών υπάρχουν πληροφορίες πως μαζί με τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σπύρος Δανέλλης, η Έλενα Κουντουρά και ο Θανάση Παπαχριστόπουλος. Αν δε η κυβέρνηση πάρει και ψήφο εμπιστσύνης, τη συμφωνία αναμένεται να υπερψηφίσουν και οι τρεις του Ποταμιού Σταύρος ΘεοδωράκηςΓιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης.

Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε τη σούμα πως ο Καμμένος πήγε στα Ίμια και οι βουλευτές του πήγαν στον Τσίπρα, κάτι είναι κι αυτό.

 

Best of internet