Quantcast
THE STREAM

Χ-Files Αιτωλοακαρνανία: Με εκατοντάδες μέτρα ιστού αράχνης γέμισε παραλία στο Αιτωλικό

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ετοιμάζονται για μαζική έξοδο αραχνοφοβικών από την περιοχή


THE NEWSROOM · 18 Σεπτεμβρίου 2018

Απευθείας βγαλμένο από το πρόσφατο sci-fi δυναμίτη που λέγεται  Annihilation είναι το σκηνικό που αντίκρυσαν οι κάτοικοι στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού. Η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας είναι ένας τόπος που ως γνωστόν συμβαίνουν μαγικά πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι το τεράστιο χαλί από αράχνες που κάλυψε κομμάτι του Αιτωλικού θυμίζει περισσότερο μια αγρινιώτικη εκδοχή των X-Files.

Το εξωπραγματικό φαινόμενο συνέβη στην ακτή της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού όπως αναφέρει το τοπικό μέσο agrinionews.gr, με ένα τεράστιο σε έκταση πέπλο αράχνης να έχει πέσει πάνω σε φοίνικες και αρμυρίκια για εκατοντάδες μέτρα. Το φαινόμενο (το οποίο σίγουρα ωθεί ήδη τους αραχνοφοβικούς να φύγουν από το νομό, τη χώρα ή τα Βαλκάνια) αποδίδεται από τους κατοίκους στα σμήνη κουνουπιών που έχουν εμφανιστεί κατά εκατομμύρια στην περιοχή για παραθερισμό τις τελευταίες μέρες. Αυτό λειτουργεί ως ένα εύκολο και δωρεάν catering για τις αράχνες, οι οποίες έπλεξαν ένα τεράστιο τραπεζομάντιλο για να κάτσει πάνω του το δείπνο.

Δείτε τις εικόνες:

Το ίδιο ακριβώς γεγονός, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, έχει συμβεί στην Αυστραλία το 2012, όταν οι αράχνες κάλυψαν ολόκληρα λιβάδια με τους ιστούς τους, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μιλάει για βροχή αραχνών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ειδική τεχνική μετανάστευσης νεαρών αραχνών που λέγεται ballooning, σύμφωνα με την οποία πλέκουν ιστούς με σκοπό στη συνέχεια να τις μεταφέρει ο άνεμος.

Σε κάθε περίπτωση αν ενδιαφέρεστε για μόνιμη κατοικία στο Αγρίνιο ψάξτε κάποιον αραχνοφοβικό, το πιο πιθανό είναι να ψάχνεται να πουλήσει το δικό του.

 

Best of internet