Quantcast
THE STREAM

Όχι στην τάξη αλλά σπίτι τους θα κοιμούνται οι μαθητές την πρώτη ώρα από του χρόνου, λέει ο Γαβρόγλου

Ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως το ενοχλητικό πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 9 την επόμενη χρονιά


THE NEWSROOM · 11 Σεπτεμβρίου 2018

Έτοιμοι να βγουν γυμνοί στους δρόμους για να πανηγυρίσουν θα είναι λογικά οι μικροί μας φίλοι που πάνε ακόμη σχολείο, αν υλοποιηθεί η εξαγγελία που έκανε ο ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Μιλώντας από το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για το ξεκίνημα άλλης μιας σχολικής χρονιάς, ο υπουργός ανακοίνωσε πως οι μαθητές θα ανακουφιστούν αρκετά από ένα από τα μεγαλύτερα βάσανά τους.

Πιο συγκεκριμένα, αυτός είναι ο πόνος του πρωινού ξυπνήματος, της αξέχαστης δυστυχίας του να πρέπει να σύρεις το σαρκίο σου στην τάξη πριν καλά καλά ανοίξει το μάτι. Ένα από τα πιο απάλαυτα, αλλά και διαχρονικά χαρακτηριστικά του σχολείου ετοιμάζεται να αλλάξει όμως, σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός χειροκροτήθηκε από τους μαθητές όταν τους ανήγγειλε πως από του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν από τις 9 το πρωί, επειδή πρέπει «να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω».

Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση αυτή έχει αρκετή λογική, με το βασικό επιχείρημα να είναι πως έτσι κι αλλιώς οι μαθητές κοιμούνται ως γνωστόν το πρώτο δίωρο. Να σημειωθεί πάντως πως δεν έχει παρθεί κάποια επίσημη απόφαση σε αυτή την κατεύθυνση, παρά μόνο η δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για τα ΕΠΑΛ, ενώ στάθηκε και στις επιτυχίες των μαθητών τους στις Πανελλήνιες:

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο. Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ.»

Και για το φαινόμενο του bullying:

«H βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία.»

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς».

Στη συνέχεια, ο υπουργός μετέβη στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων.

(πηγή)

Best of internet