Quantcast
THE STREAM

Ραφτείτε: Το Γκίνες για τη μεγαλύτερη μερίδα τηγανητές πατάτες χτυπάει αύριο η Νάξος

Δε χρειάζεται να προσθέσουμε ότι και το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερης μερίδας πατατών στον κόσμο ανήκει επίσης στη Νάξο


THE NEWSROOM · 31 Αυγούστου 2018

Μία από τις πραγματικά αξιοσημείωτες ικανότητες του σπουδαίου έθνους μας είναι να χτυπάει μερικά από τα πιο αζήτητα ρεκόρ που υπάρχουν στο βιβλίο Γκίνες. Διακρίσεις όπως η μεγαλύτερη λαγάνα, το μεγαλύτερο σουβλάκι και η μεγαλύτερη μπουγάτσα είναι βαμμένες γαλανόλευκες, ακόμα κι αν με αυτές ενθουσιάζονται κατά 99.99998% αυτοί που τις πέτυχαν.

Κι ενώ λοιπόν δεν έχουμε συνέλθει ακόμη από το μεθύσι της τελευταίας μεγάλης εθνικής επιτυχίας (αφού θέλετε να μάθετε, ήταν η μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδων του κόσμου), σύσσωμη το νησί της Νάξου ετοιμάζεται να κατακτήσει άλλη μία ένδοξη κορυφή του βιβλίου των Ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη μεγαλύτερη μερίδα με τηγανιτές πατάτες στον κόσμο, με συνολικό βάρος 600 κιλά.

Για να γίνει κατανοητή η κλίμακα των δυνάμεων που έχουν κινητοποιηθεί, για τη μερίδα που θα μπούκωνε και τον Hulk θα χρειαστούν δυόμιση τόνοι τόνοι ακαθάριστες πατάτες, 800 λίτρα Ελαιόλαδο Νάξου, 24 τσουκάλια και άφθονοι εθελοντές. Το όλο project θα ξεκινήσει στη θέση Κάπαρες αύριο στις 5 το απόγευμα σε περίπτωση που είστε εκεί κοντά και θέλετε να συμβάλλετε στην εθνική προσπάθεια.

Παρεμπιπτόντως, νομίζουμε πως είναι αυτονόητο το ότι η Νάξος αγωνίζεται ενάντια στον εαυτό της, καθώς είναι η κάτοχος και του προηγούμενου ρεκόρ, το οποίο ήταν τα μόλις 550 κιλά πατάτες που τηγανίστηκαν πέρσι. Επειδή όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και το μόνο πράγμα που είναι καλύτερο από 550 κιλά τηγανιτές πατάτες είναι 600 κιλά τηγανιτές πατάτες, όλο το νησί καθαρίζει πατάτες πυρετωδώς.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης:

«Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Πέρυσι τηγανίσαμε 554 κιλά και φέτος θα πάμε ακόμα ψηλότερα. Θα φτιάξουμε μία μερίδα τηγανητές πατάτες βάρους 600 κιλών, τις οποίες στη συνέχεια θα προσφέρουμε στους επισκέπτες του νησιού. Και βέβαια θα γλεντήσουμε με τους φίλους μας που θα έρθουν στο Φεστιβάλ. Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε παραδοσιακούς νησιώτικους σκοπούς των Κυκλάδων.

Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Πολύ απλά, γιατί η γεύση τους είναι ασύγκριτη! Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ.»

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Ναξιώτες έχουν πάρα πολύ ψηλά την πατάτα τους. Περισσότερες από 200 οικογένειες την καλλιεργούν στο νησί, ενώ κάθε χρόνο παράγονται κάπου 8000 τόνοι.

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μη γίνει καμιά πατάτα.

(πηγή)

Best of internet