Quantcast
THE STREAM

Για τη μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδων στο σύμπαν μπήκε στο Γκίνες η Γκατζολία για πρώτη φορά

Η εξωτική Νέα Βύσσα Ορεστιάδας είναι ο υπερήφανος κάτοχος αυτής της σημαντικής διάκρισης


THE NEWSROOM · 20 Ιουνίου 2018

Είναι γνωστό πως η Ελλάδα ολόκληρη μπορεί να μπει στο βιβλίο Γκίνες με τα ρεκόρ αγαπητές φίλες και και φίλοι, μιας και υπερέχει μακράν σε καμμένες μεν διακρίσεις, δε από κάθε άλλη χώρα αυτού του ντουνιά (όπως τηγανιά πατάτας, σουβλάκι και διάφορα άλλα πράγματα). Μετά από διάφορα επικά κατορθώματα, αυτή τη φορά είναι η εξωτική Νέα Βύσσα Ορεστιάδας η οποία θα ενταχθεί στο βιβλίο των Ρεκόρ, με το επίτευγμά της να είναι η μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδων παγκοσμίως.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΒΥΣΣΑΣ ΣΤΟ #WorldRecordGuinness ΜΕ 612,70 μετρα! ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Dimitra Atanasova ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ !ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ Επιμελητήριο Έβρου ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΚΟΡΔΩΝ !

Gepostet von Φανή Μπαχαρίδου am Dienstag, 19. Juni 2018

Πιο συγκεκριμένα, το γραφικό χωριό της Γκατζολίας, το οποίο τόσο αγάπησαν και όπου τόσο αγαπήθηκαν χιλιάδες άτυχοι έλληνες σκοπάνθρωποι, κατάφερε όχι απλά να πάρει την πρώτη θέση, αλλά και να πάει double score τους προηγούμενους. Η πλεξούδα της Νέας Βύσσας είχε το εντυπωσιακό μήκος των 612 μέτρων και 70 εκατοστών, το διπλάσιο και βάλε δηλαδή από τα 255 μέτρα που είχε η Ουγγαρία.

ΡΕΚΟΡ GUINNESS "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑΣ ΣΚΟΡΔΩΝ"ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

Gepostet von Vassilis Mavridis am Dienstag, 19. Juni 2018

Ο νέος ιδιοκτήτης του ρεκόρ είναι η κάτοικος του χωριού, Δήμητρα Αθανάσοβα Τζορίδου, η οποία για να σκοράρει χρειάστηκε κάπου 16 ώρες και 20.000 σκόρδα, δηλαδή κάπου δυο τόνους απωθητικό βρυκολάκων. Όπως δήλωσε η μεγάλη σκορδοπλέχτρα:

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολη εμπειρία. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά. Περάσαμε το Ρεκόρ Γκίνες και το προσπεράσαμε με αρκετά μέτρα. Σήμερα γιορτάζει όλη η Βύσσα και πιστεύω ότι το αξίζει.

Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, για την υποστήριξη. Τους φίλους μου, το σύλλογο, στην οικογένειά μου, το Επιμελητήριο Έβρου, το συνεταιρισμό σκορδοπαραγωγών.»

Και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης τοποθετήθηκε για το μεγάλο επίτευγμα:

«Η διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφασίσαμε στο πλαίσιο της “Alexpo 2018” να προβάλλουμε ένα προϊόν του Νομού Έβρου και αυτό είναι ένα προϊόν που ξεχωρίζει στην περιοχή μας, το σκόρδο της Ν. Βύσσας. Απευθυνθήκαμε στον αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας σκόρδου της Ν. Βύσσας και σε συνεργασία στείλαμε το έγγραφό μας στο Γκίνες.

Είμαστε εδώ από τις 7 το πρωί τη Δευτέρα. Η προσπάθεια ήταν στα 300 μέτρα αλλά επειδή είχαμε αρκετά σκόρδα συνεχίσαμε μέχρι να τελειώσουν όλα. Mε αυτή την προσπάθεια πλέον το σκόρδο της Ν. Βύσσας καταγράφεται παγκοσμίως και όλες οι μεγάλες αγορές θα μπορούν μέσω του διαδικτύου να το αναζητούν».

To πολύ μοντέρνο προμόσιον των σκόρδων δεν είναι τυχαίο, καθώς όπως τόνισε ο άνθρωπος που τα παραχώρησε και σκορδοπαραγωγός Αναστάστιος Γιακμοκλίδης, «στη Βύσσα παράγεται το 60-70% της ελληνικής παραγωγής σκόρδου ανά την Ελλάδα. Είναι ένα πολύ ποιοτικό προϊόν στο οποίο προσπαθούμε να δώσουμε ένα brand name».

Nα σημειωθεί πως μετά τη σκορδοφάση, η οποία έλαβε χώρα στην έκθεση «Alexpo 2018» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα 20.000 σκόρδα, χαρίστηκαν στους επισκέπτες. Είναι σημαντικό να ξέρουμε αγαπητοί φίλοι πως από σκόρδα και επιχειρηματικότητα, η χώρα μας είναι καλυμμένη.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Best of internet