Quantcast
THE STREAM

Νησί είπε η Ντόρα Μπακογιάννη το Καρπενήσι, μάλλον κάνει πολύ μίζερες διακοπές

Η φετινή fabulous κυκλαδίτικη πρόταση λέει ΚΑΡΠΕΝΗΗΗΗΗΗΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙ


THE NEWSROOM · 25 Ιουνίου 2018

Error 404 φαίνεται να έδειξε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τη μόνη εναλλακτική εξήγηση να είναι πως έκανε μια αναφορά που τα φτωχά μας μυαλά αδυνατούν να συλλάβουν. Δεν εξηγείται με άλλο τρόπο το εκπληκτικό φάλτσο που πέταξε καθώς μιλούσε στη Βουλή, σε μια κατά τα άλλα εκπληκτικά βαρετή συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο που θα ισχύει στα νησιά, το οποίο είναι ένα μέτρο το οποίο έχει σαν στόχο να συγκρατήσει τις τιμές στα βασικά αγαθά στη νησιωτική Ελλάδα μετά την αύξηση του ΦΠΑ σε 24%.

Να σημειωθεί εδώ πως το Μεταφορικό Ισοδύναμο πρακτικά σημαίνει πως οι νησιώτες θα έχουν δικαίωμα να πληρώσουν το ίδιο κόστος με κάποιον στεριανό για την ίδια απόσταση, δηλαδή αν κάποιος κάνει 200 χιλιόμετρα για το νησί του και πληρώνει 25 ευρώ ενώ κάποιος στην ξηρά πληρώνει για την ίδια απόσταση 20 ευρώ, τότε ο πρώτος (αν ανήκει σε συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων) θα αποζημιώνεται με τα 5 ευρώ της διαφοράς. Αυτό το πολύ συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορούσε η συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που συνεδρίαζε στη Βουλή και το λόγο είχε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σχολίασε το πόσο γραφειοκρατικό είναι το νομοσχέδιο (καθόλου απίθανο) και πόσο λίγα λεφτά θα δίνει τελικά (το μόνο σίγουρο).

Έτσι ξαφνικά λοιπόν, εκεί που πρότεινε επιδότηση της βενζίνης για τα νησιά, η Ντόρα Μπακαγιάννη αποφάσισε να κάνει νησί το Καρπενήσι. Δείτε το επίμαχο σημείο:

Και ολόκληρο το video εδώ αν είστε δύσπιστοι επειδή η εποχή είναι πονηρή:

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη σίγουρα ξέρει που είναι το Καρπενήσι γιατί έχει σπίτι εκεί. Μπορεί το Καρπενήσι στη συγκεκριμένη περίπτωση να είναι λατινογενές όπως το Carpe Diem, δεν ξέρουμε, θα δείξει.

Best of internet