Quantcast
THE STREAM

Κάμποσες φορές έχει κόψει το τσιγάρο το 51% των Ελλήνων, έρευνα δείχνει

Ρίξτε πίσσα στην ψυχούλα σας με τη νέα έρευνα του «Foundation for a Smoke-Free World»


THE NEWSROOM · 31 Μαΐου 2018

Καπνίζεις τρία πακέτα τη μέρα, βήχεις σαν γαϊδούρι αλλά δυσκολεύεσαι να το κόψεις; Δεν είσαι μόνος, αγαπητέ φίλε, όπως δείχνει η έρευνα του «Foundation for a Smoke-Free World», το οποίο είδε στη σημερινή ημέρα, την Παγκόσμια Μέρα κατά του Καπνίσματος, μία μοναδική ευκαιρία να δημοσίευσει έρευνα που σου τρίβει την αποτυχία σου στη μούρη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 51% των ελλήνων φίλων καπνιστών όσες φορές και αν προσπάθησε να κόψει το τσιγάρο απέτυχε θριαμβευτικά, παρ’ όλο που οι 9/10 γνωρίζουν ακριβώς ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία τους.

Στην έρευνα βρήκαν, επίσης, ότι το 39% των καπνιστών στην Ελλάδα σχεδιάζει κάποια στιγμή να κόψει το κάπνισμα, ενώ απ’ όσους έχουν προσπαθήσει να το κάνουν το 56% δήλωσαν ότι χρειάζονται κάποιου είδους βοήθημα για να τα καταφέρουν.

Αλλά ποιο είναι αυτό το ίδρυμα κατά του άκαπνου κόσμου; Νέα τάξη πραγμάτων ή απλά φιλοατμιστικό ίδρυμα; Κανείς δεν ξέρει, αγαπητοί φίλοι. Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε καταφέρει να το κόψετε, νομίζουμε ότι η σημερινή μέρα προσφέρεται για γλυκιά παλινδρόμηση, επιβραβεύστε τον ευατό σας με ένα αθώο τσιγαράκι.

Best of internet