Quantcast
THE STREAM

Μετανοημένος γλειψιματίας εμφανίστηκε στα Τίρανα ο ελληνόψυχος Notis Σφακιανάκης

Η συναυλία έγινε κανονικά παρά τις έντονες αντιδράσεις σε ίντερνετ και τηλεόραση


THE NEWSROOM · 25 Μαΐου 2018

Ελληνικό μπολιτισμό και Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι εξάγουμε με σχετική επιτυχία στη γειτονική μας χώρα, την Αλβανία, αφού χτες το βράδυ στα Τίρανα πραγματοποιήθηκε η sold out συναυλία του ελληνόψυχου λαϊκού βάρδου Notis Σφακιανάκη, γνωστού θιασώτη του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Η είδηση της συναυλίας του Notis στα Τίρανα είχε δημιουργήσει αρκετές αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό και τον πολιτικό χώρο της Αλβανίας, με πολλά άρθρα και αναρτήσεις στα social media να συζητούν για τις πολιτικές πεποιθήσεις του τραγουδιστή και το κατά πόσο ένας τέτοιος καλλιτέχνης θα έπρεπε να γίνει ευπρόσδεκτος στην Αλβανία.

Μάλιστα σε ένα talk show της Αλβανικής τηλεόρασης το οποίο προβλήθηκε λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας του Σφακιανάκη, μια δημοσιογράφος, η Fatma Haxhialiu, κάλεσε για άλλη μια φορά σε μποϊκοτάζ της συναυλίας, ενώ παρουσίασε στο πλατό της εκπομπής μια σημαία της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι ο Νότης Σφακιανάκης είναι χρυσαυγίτης:

«Στην Αλβανία είσαι, θες δεν θες, εδώ στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει! Αναμφίβολα αυτός είναι εθνικιστής, είναι ακροδεξιός, είναι χρυσαυγίτης»

«Μιλάω εδώ με την ιδιότητα της δημοσιογράφου, προφανώς και δεν μπορώ να εκπροσωπήσω όλο τον αλβανικό λαό, αν και εύχομαι να είναι αυτή η άποψή τους. Αυτοί εδώ (σ.σ. οι Χρυσαγίτες) και όσοι φέρουν ή εκφράζουν νεοφασιστικές και νεοναζιστικές απόψεις, αλλά και όσοι τους υποστηρίζουν, να πάνε και να δώσουν συνεντεύξεις και συναυλίες στα σκουπίδια, εκεί που ανήκουν».

Η συναυλία του Notis πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα χωρίς κανένα επεισόδιο. Επιπλέον το αλβανικό κοινό έπρεπε να ακουμπήσει τουλάχιστον 120 ευρώ προκειμένου να καταφέρει να ακούσει τον ελληνόψυχο καλλιτέχνη πράγματι να γλείφει εκεί που έφτυνε, λέγοντας «Ποτέ δεν προσβάλλω τους Αλβανούς. Έχουν παραποιήσει τα λόγια μου. Είστε ένα αρχαίο έθνος με ιστορία».

Ο ίδιος σε συνέντευξη του είχε δηλώσει παλαιότερα: «Επιβάλλεται να τη στηρίξετε τη Χρυσή Αυγή. Γιατί αυτή μέσα έχει αν μη τι άλλο και την αυγή. Οι άλλοι έχουν το σκότος. Ο υπουργός Οικονομικών είναι φοροφυγάς, και οι πολιτικοί που θεσπίζουν νόμους για να μην πληρώνουν. Πες τους να πάνε να γαμηθούνε. Που τον είδατε το ρατσισμό με τόσες χιλιάδες ξένους στην Ελλάδα. Ναι ρε, είμαι φυλετιστής.»

 Τελικά το συνεδριακό κέντρο των Τιράνων γέμισε, ο Νότης Τραγούδησε, τόνισε πόσο σέβεται τον Αλβανικό λαό και ζήσανε αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα.

Best of internet