Quantcast
THE STREAM

Αυτή η πριγκίπισσα που το’σκασε απ’το Ντουμπάι για να ζήσει ελεύθερη είμαστε εμείς τη Δευτέρα

Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κουβαλιούνται δευτεριάτικα στα γραφεία τους


THE NEWSROOM · 7 Μαΐου 2018

Η ζωή δεν είναι εύκολη ούτε για τις πριγκίπισσες, αγαπητοί φίλοι, όπως δείχνει και η ιστορία της Sheikha Latifa από το μακρινό Dubai, η οποία αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να το σκάσει από το σπίτι της για να διεκδικησει «τη ζωή και την ελευθερία της».

Τους λόγους, μάλιστα, για τους οποίους θα διέφευγε από το σπίτι της είχε εξηγήσει αναλυτικά σε βίντεο που είχε αναρτήσει στις αρχές του Μαρτίου στο Youtube. Το ίδιο, άλλωστε, είχε κάνει και η μεγαλύτερη αδερφή της, Shamsa, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι έκανε διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και κάπως έτσι, η 32χρονη πριγκίπισσα το έσκασε από το σπίτι της με τη βοήθεια φίλων, χρησιμοποιώντας ένα σκάφος που ανήκε στον Γάλλο Hervé Jaubert. Ο πατέρας της, ωστόσο, κατάφερει να την εντοπίσει λίγες μέρες αργότερα στην Ινδία και την ανάγκασε με τη βία, όπως αναφέρουν τα δημοσιέυματα, να επιστρέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εδώ και δύο μήνες -από την σύλληψή της και έπειτα- κανείς δεν έχει ακούσει νέα της, ούτε οι πιο κοντινοί της φίλοι, γεγονός που έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχία.  Το ζήτημα έχει ανοίξει πλέον και από ΜΚΟ, όπως το Human Rights Watch, με την επικεφαλής στο τμήμα της Μέσης Ανατολής να δηλώνει:

«Οι αρχές των ΗΑΕ θα πρέπει αμέσως να αποκαλύψουν τη θέση της Sheikha Latifa, να επιβεβαιώσουν την κατάστασή της και να επιτρέψουν την επαφή της με τον έξω κόσμο.Εάν κρατείται, πρέπει να της δοθούν τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι κρατούμενοι».

Best of internet