Quantcast
THE STREAM

Με ταξικά κλωτσομπουνίδια γιορτάστηκε η εργατική πρωτομαγιά στην Τρίπολη

Τα πράγματα στράβωσαν όταν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να καταθέσει στεφάνι


THE NEWSROOM · 2 Μαΐου 2018

Με καταυλακιώτικο τρόπο τιμήθηκε η εργατική πρωτομαγιά στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, αφού στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της ΑΔΕΔΥ, σημειώθηκαν στιχομυθίες με χαρακτηρισμούς όπως «ρε μούσκαρε», «τραμπούκε» και «σκατοδερβίση», όταν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι.

Όπως αναφέρει το argolikeseidhseis.gr υπό τον διακριτικό τίτλο «Ξεφτιλίκια σε κατάθεση στεφάνων για την εργατική Πρωτομαγιά στη Τρίπολη», μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής την Πρωτομαγιά του 1944, στον Άγιο Αθανάσιο.

Όταν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Αριστείδης Μπρουμάς μουρμούρισε ότι «δεν έχει δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει να καταθέσει στεφάνι» και την ώρα που κάποιος άλλος του φώναζε «ρε μούσκαρε», ο κος Μπρούμας άρπαξε την ανθοδέσμη από τα χέρια της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Είναι δική μας εκδήλωση, δεν είναι δική σας» της είπε.

Η αρπαγή του προέδρου του Εργατικού Κέντρου προκάλεσε την αντίδραση ενός μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα την άμεση αναλλαγή «γαλλικών» όση ώρα οι δύο άντρες προσπαθούσαν να πλακωθούν για να νικήσει ο δυνατότερος. Μέχρι να παρέμβουν κάποιοι πιο ψύχραιμοι για να χωρίσουν τους δύο θερμόαιμους, πρόλαβαν να ακουστούν τα «μούσκαρε», «τραμπούκε» και σκατοδερβίση, όπου έπεσε και η πρώτη μάπα.

Κατά τ’άλλα, όπως αναφέρει drt915.gr,

«Εκτός από το σοβαρό επεισόδιο που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων στη συγκέντρωση ΕΚΑ- ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, η υπόλοιπη εκδήλωση κύλησε ήρεμα και με σεβασμό στο νόημα της ημέρας από τους παρευρισκόμενους

Και του χρόνου ευχόμαστε.

Best of internet