Quantcast
THE STREAM

Αέρα Αντώνη Σαμαρά θα έχουν σύντομα οι νέες παγίδες χρήματος της Apple

Μεγάλη τιμή για την Apple που πήρε λίγο από το κύρος καινοτομίας της silicon valley της Πελοποννήσου


THE NEWSROOM · 3 Απριλίου 2018

Μετά τα φιλόδοξα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με τα οποία η μεγάλη πόλη της Μεσσηνίας θα φιλοξενούσε κοσμοδρόμιο, αυτή τη φορά, η Καλαμάτα ξαναμπαίνει στην αιχμή την τεχνολογικής εξέλιξης, αφού η Apple αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο «Καλαμάτα» για όλες τις συσκευές που παράγει.

H μεγάλη τιμή που έκανε το Πελοποννησιακό Silicon Valley ήταν να χαρίσει το όνομα «Καλαμάτα» στο σχέδιο της Apple ώστε να κατασκευάζει η ίδια η εταιρία τα δικά της chips και επεξεργαστές, σε μια προσπάθεια ώστε να αυξήσει την συμβατότητα μεταξύ Mac, iPhones και iPads, ενώ η ονομασία «Kalamata» προφανώς επιλέχθηκε ώστε να δοθεί ένας αέρας Πελοποννησιακού innovation στο φιλόδοξο σχέδιο.

Όπως διαβάζουμε στο bloomberg.com:

«The initiative, code named Kalamata, is still in the early developmental stages, but comes as part of a larger strategy to make all of Apple’s devices — including Macs, iPhones, and iPads — work more similarly and seamlessly together»

Το σχέδιο «Kalamata» πρόκειται να καταστήσει την Apple ως τον μοναδικό κατασκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα χρησιμοποιεί πελοποννησιακές ονομασίες για τα πρότζεκτ του, αλλά και ο μοναδικός που θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές που παράγει η ίδια, αφού τόσο η Dell, όσο και οι HP, Lenovo και Asustek Computer Inc. χρησιμοποιούν τσιπ της Intel.

Ωστόσο τα σχέδια για τους επεξεργαστές των Mac βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η μετάβαση από αυτούς της Intel στα δικά της προϊόντα θα χρειαστεί να γίνει σταδιακά και με προσοχή, αρχής γενομένης από την πρωτοβουλία «Marzipan» για iOS 12 και macOS 10.14 η οποία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν μια ενιαία εφαρμογή που θα μπορεί να τρέχει και σε iOS και macOS. Marzipan πάντως θα πει αμυγδαλόπαστα και πραγματικά απορούμε ποιος βαφτίζει τα πρότζεκτ της Apple.

Πάντως εάν το Kalamata γίνει πραγματικότητα, τότε η Apple θα μπορεί να παρουσιάζει νέα προϊόντα όποτε η ίδια το επιθυμεί, μιας και δεν θα χρειάζεται να περιμένει πότε η Intel θα κυκλοφορήσει τους νέους της επεξεργαστές για να προχωρήσει στην ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών στα μοντέλα της. Κατά συνέπεια αυτό θα επέτρεπε στην εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας να διαφοροποιείται ταχύτερα από τον ανταγωνισμό, χάρη στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας.

 

 

Best of internet