Quantcast
THE STREAM

Σε εκδήλωση για τα «Grundrisse» του Μαρξ θα συμμετάσχει η Έλλη Παπαγγελή

Σε συνέντευξή της μίλησε για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση, αλλά και για τη διαγραφή της από τη ΝΔ


THE NEWSROOM · 1 Απριλίου 2018

Τους λόγους για τους οποίους διάβασε και απέρριψε στα 15 της τον Μαρξ θα εξηγήσει το προσφάτως διαγραφέν μέλος της Νέας Δημοκρατίας, Εύη Παπαγγελή στην εκδήλωση με τίτλο «Καρλ Μαρξ, πηγή δυστυχίας» που διοργανώνει ο Φιλοσοφικός Όμιλος «Πλατωνικές Διαδρομές».

Η Εύη Παπαγγελή θα διαβάσει αποσπάσματα από το ημερολόγιο που κρατούσε στην εφηβεία, όπου σημείωνε σχολαστικά τις διαφωνίες της πάνω στις έννοιες που ανέπτυξε ο γερμανός φιλόσοφος στα «Grundrisse».

Όταν της ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στο πάνελ, η Παπαγγελή είπε: «Με συγκίνηση δέχτηκα την πρόσκληση των “Πλατωνικών Διαδρομών” σε αυτή την εκδήλωση. Τους ανθρώπους πίσω από αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία τους γνωρίζω καιρό. Έχουμε συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχουμε συζητήσει πολλάκις για αυτά τα ζητήματα. Αυτή, όμως, θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνουμε δημόσια. Στην εκδήλωση θα προσπαθήσω να αναπτύξω κάποιες από τις σημειώσεις που είχα κρατήσει ως έφηβη, στις πρώτες αναγνώσεις του Κεφαλαίου».

Αργότερα, όταν ρωτήθηκε αν η διοργάνωση της εκδήλωσης είναι προάγγελος για τη δημιουργία κάποιου πολιτικού κόμματος, η ίδια απάντησε: « Προς το παρόν δεν έχουμε τέτοιες βλέψεις. Προσωπικά τουλάχιστον δε νιώθω ακόμα έτοιμη να προσχωρήσω σε κάποιο κόμμα. Βλέπω αυτή την περίοδο ως μία καλή ευκαιρία να “χωνέψω” τις εμπειρίες που αποκόμισα από τη Νέα Δημοκρατία και από τη συμμετοχή μου στην πολιτική μέχρι στιγμής. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο στόχος της εκδήλωσης. Να σκεφτούμε και να συζητήσουμε για το πώς ο μαρξισμός εξακολουθεί να μολύνει τα κόμματα στην Ελλάδα σήμερα, ακόμα και αυτά που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιά.Και ναι, αναφέρομαι στη Νέα Δημοκρατία [γέλια]».

 

Best of internet