Quantcast
THE STREAM

Και οι ατμιστές θα μείνουν άστεγοι με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ

Τα ηλεκτρονικά ντουμάνια είναι το ίδιο ανεπιθύμητα με τον καπνό του τσιγάρου σύμφωνα με τη νέα απόφαση


THE NEWSROOM · 27 Μαρτίου 2018

Οι στιγμές που περιμένετε στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας και ξαφνικά ο χώρος μυρίζει μαλλί της γριάς και κατακλύζεται από ατμούς λες και θα βγει από κάποια πόρτα η Ελένη Φουρέιρα για να κάνει κάποιο χορευτικό, πρόκειται να περάσουν ανεπιστρεπτί, αγαπητοί φίλοι. Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πλέον θα ισχύουν για τα ατμοτσίγαρα οι ίδιες απαγορεύσεις που ισχύουν και για τα κανονικά τσιγάρα. Αυτό βέβαια μάλλον σημαίνει ότι όλοι θα γράφουν κανονικότατα τις απαγορεύσεις, αλλά τουλάχιστον στα χαρτιά λαμβάνει τέλος η ασυλία που είχαν έως τώρα οι ατμιστές που ρουφούσαν τα power banks τους σε δημόσιους χώρους,

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου απορρίπτοντας προσφυγή του Συνδέσμου των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τσιγάρου, έκρινε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπάγεται στους ίδιους περιορισμούς και απαγορεύσεις που υπάγεται και το κανονικό τσιγάρο.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, είχε ζητήσει να ακυρωθεί μια σειρά υπουργικών αποφάσεων για την απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και τους περιορισμούς στη διαφήμιση προϊόντων καπνού, σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ο Σύνδεσμος υποστήριζε ότι προκαλεί δυσμενείς οικονομικές συνέπειες η απαγόρευση, η διαφήμιση, κ.λπ. του ηλεκτρονικού τσιγάρου και η εξομοίωση του με το κανονικό τσιγάρο.

Ωστόσο, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 704/2018 απόφασή της απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, επισημαίνοντας ότι η βλάβη την οποία επικαλείται δεν προκαλείται από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις.

Κατά συνέπεια σε όσους χώρους απαγορεύεται η χρήση του κανονικού τσιγάρου, στους ίδιους χώρους απαγορεύεται η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και σε όσους διαφημιστικούς περιορισμούς υπόκειται το κανονικό τσιγάρο στους ίδιους υπόκειται και το  ηλεκτρονικό.

Best of internet