Quantcast
THE STREAM

Τέσσερις μήνες με αναστολή στον «Καιάδα» της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στον Καμίνη

Ο βουλευτής της ΧΑ είχε γρονθοκοπήσει ένα 12χρονο κοριτσάκι στην προσπάθειά του να χτυπήσει τον Γιώργο Καμίνη


THE NEWSROOM · 12 Μαρτίου 2018

Πέντε χρόνια μετά από την επίθεση του «Καιάδα» σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού, η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ένοχο τον Γιώργο Γερμενή. Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης.

Η υπόθεση αφορούσε την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο επανέλαβε τα περιστατικά της επίθεσης της Πέμπτης 2 Μαΐου 2013.Ο υπόδικος βουλευτής της Χ.Α., που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Το περιστατικό είχε συμβεί μόλις λίγες ημέρες αφού είχε απαγορευτεί από τον δήμαρχο ένα από τα γνωστά συσσίτια μίσους «Μόνο για Έλληνες» που ήθελε να διοργανώσει το νεοναζιστικό μόρφωμα στην πλατεία Συντάγματος.

Ο χρυσαυγίτης, τότε είχε εισβάλει επικεφαλής τάγματος εφόδου στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου, ενώ στη συνέχεια έβρισε και επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο, ο οποίος εκείνη τη στιγμή διένειμε πασχαλινά δώρα σε παιδιά. Τελικά ο «Καιάδας» με τη γροθιά του χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι. Ο Γερμενής ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες της ασφάλειας του κ. Καμίνη, οι οποίοι διαπίστωσαν εκείνη τη στιγμή ότι οπλοφορεί. Ταυτόχρονα, η αστυνομία απέτρεψε έφοδο ομάδας χρυσαυγιτών που επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο από την πίσω πλευρά του.

Ο Γιώργος Καμίνης μέσω του twitter έκανε λόγο για μια «απόφαση-σταθμό»:

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Best of internet