Quantcast
THE STREAM

Terminator Σαν Φρανσίσκο: Κάτοικοι επιτέθηκαν στα ρομποτικά αυτοκίνητα του Skynet

Ανυπομονούμε να δούμε πως θα τα υποδεχτούν στο μέλλον οι Έλληνες ταρίφες


Τα ρομπότ, τα οποία μέχρι τώρα κάνουν όλες τις χαμαλοδουλειές, στο τέλος θα καταλήξουν να μας πάρουν τις δουλειές και να εκδικηθούν την ανθρωπότητα για όλη την κακοποίηση που δέχονται αγόγγυστα εδώ και χρόνια, είναι γνωστό αυτό. Προφανώς αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι προφανώς προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον άψυχο εχθρό, πριν είναι πολύ αργά.

Όπως διαβάζουμε εδώ, οι κάτοικοι της όμορφης πόλης των ΗΠΑ όπου βρουν κάποιο από τα αυτόνομα ρομποτοαυτοκίνητα που περιηγούνται στους δρόμους χωρίς οδηγό, τους κάνουν πέσιμο, εφάμιλλο με αυτό που κάνουν οι Έλληνες ταξιτζήδες στους οδηγούς UBER. Συγκεκριμένα, φέτος, για δύο από τις έξι συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονταν αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια, μέχρι στιγμής ευθύνονταν άνθρωποι που έκαναν πέσιμο στα αυτοκίνητα και όχι τα ίδια τα ρομποτοαυτοκίνητα.

Αποτέλεσμα εικόνας για mr bean car

Στις 10 Ιανουαρίου στο Σαν Φρανσίσκο, ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της General Motors το οποίο περίμενε πεζούς να διασχίσουν τον δρόμο, ένας σκληρός καριόλης πεζός έτρεξε απέναντι από το δρόμο για να τεστάρει το όχημα, σύμφωνα με μια αναφορά περιστατικών που υπέβαλε η εταιρεία αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την έκθεση, ο πεζός «φώναζε και χτύπησε την αριστερή πλευρά του πίσω προφυλακτήρα του Cruise AV και το μπλόκαρε με ολόκληρο το σώμα του». Από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αλλά καταστράφηκε το αριστερό πίσω φως του αυτοκινήτου που ήταν κατεστραμμένο.

Σε ένα άλλο cyberpunk σκηνικό, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το προηγούμενο, στις 28 Ιανουαρίου ένας ταξιτζής στο Σαν Φρανσίσκο βγήκε από το αυτοκίνητό του, πλησίασε ένα αυτόνομο όχημα GM Cruise και «χτύπησε το παράθυρο του συνοδηγού, προκαλώντας γρατσουνιές». Πάντως σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν κλήθηκε η αστυνομία.

Οι επιθέσεις που αναφέρονται στην συγκεκριμένη έκθεση φυσικά δεν ήταν οι πρώτες επιθέσεις που είχαν στόχο τα αυτοκίνητα ρομπότ. Όταν τον Δεκέμβριο, το τοπικό καταφύγιο ζώων SPCA έβγαλε το ρομπότ ασφαλείας Knightscope στους δρόμους γύρω από το κτίριο, οι κάτοικοι αλλά και οι άστεγοι της γειτονιάς παραπονέθηκαν ότι το ρομπότ τους ενοχλούσε. Ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι απλώς διαμαρτύρονταν για την παρουσία του ρομπότ, ένα άτομο πήρε την κατάσταση στα χέρια του και το κάλυψε με μουσαμά, το χτύπησε και του έβαλε σάλτσα μπάρμπεκιου σε όλους τους αισθητήρες του.

Άλλο ένα αυτόνομο ρομπότ Knightscope έπεσε θέμα επίθεσης στην Σίλικον Βάλεη, όταν τον Απρίλιο ένας μεθυσμένος άνδρας συνελήφθη επειδή επιτέθηκε και χτύπησε ένα άτυχο ρομπότ.

 

Ο καιρός γαρ εγγύc, που θα κρυβόμαστε από μεταλλικά σκυλιά έξαλλα για όλα όσα έχουμε προκαλέσει στους πρόγονούς τους.

Best of internet