Quantcast
THE STREAM

Πειραιάς: Απέτυχε σχέδιο εξόντωσης των πλουσίων με ληγμένους σολομούς

Οι ελεγκτικές αρχές κατέστρεψαν 70 κιλά ληγμένων σολομών και 11 κιλά ακατάλληλων μυδιών


THE NEWSROOM · 1 Μαρτίου 2018

Σα να μην έφτανε η οικονομική ύφεση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, αγγίζοντας πολλές φορές και τους πιο προνομιούχους, έρχεται μια είδηση που αποκαλύπτει ότι παρά λίγο να ξεκληριστεί ολόκληρη η αφάν γκατέ της πιο όμορφης χώρας του κόσμου, αφού τελευταία στιγμή εντοπίστηκαν στον Πειραιά 71 κιλά ληγμένου σολομού και ακατάλληλων μυδιών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ποσότητες των ακατάλληλων θαλασσινών κατασχέθηκαν από ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Ειδικότερα, 60 κιλά καπνιστού σολομού Σκωτίας βρέθηκαν σε καταψύκτη επιχείρησης χονδρικού εμπορίου αφού είχαν υπερβεί το όριο συντήρησης, ενώ δεν είχε τηρηθεί η ψυκτική αλυσίδα, αφού βρέθηκαν νωπά στην κατάψυξη από τους ελεγκτές κτηνιάτρους. Επιπλέον, οι ελεγκτές κτηνίατροι κατάσχεσαν από πλανόδιο πωλητή 11 κιλά μύδια ακατάλληλα για κατανάλωση, λόγω απουσίας σήμανσης καταγραφής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είχαν καθαριστεί σε ειδικό κέντρο αποστολής.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα αποσύρθηκαν άμεσα από την κατανάλωση και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας, πριν καταλήξουν σε κάποιο γεύμα ανυποψίαστων καταναλωτών.

Πάντως, στην χώρας μας υπάρχει μια μακρά ιστορία με ακατάλληλα, ληγμένα και δηλητηριασμένα θαλασσινά, αφού ήδη από την ημέρα των ερωτευμένων του 1967 εντοπίστηκαν 90 τόνοι βακαλάου δηλητηριασμένου με παραθείο στον Πειραιά.

 

Best of internet