Quantcast
THE STREAM

Kαλό είναι να γυρνάει, πρότεινε σε επιτροπή της Βουλής ο expert ΓΑΠ

Ο Γιώργος Μπλέηζιτ Παπανδρέου ήταν καλεσμένος σε σχετική επιτροπή της Βουλής και μπήκε full in στην αποποινικοποίηση της κάνναβης


THE NEWSROOM · 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιώργος ο Παπανδρέου το έκανε τελικά το περιβόητο attend στην πρόσκληση για να μιλήσει στη σχετική Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο της νομιμοποίησης της κάνναβης για φαρμακευτική χρήση, στην οποία μάλιστα ο ΓΑΠ, όχι μόνο υπερασπίστηκε τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και της κάνναβης για απλή ψυχαγωγική χρήση.

Οι απόψεις που είχε εκφράσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και η ιδιότητά του ως ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τα Ναρκωτικά ήταν βασικοί λόγοι για την πρόσκλησή του στην επιτροπή, στην οποία ο ΓΑΠ ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι η πολύχρονη κρίση με τα μνημόνια και τις μειώσεις μισθών οδήγησε πολλούς πολίτες να κάνουν χρήση ουσιών.

Άσχετα πάντως με το ποιος έφερε τα μνημόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι η κάνναβη είναι μια από τις λιγότερο επικίνδυνες ουσίες, ενώ υποστήριξε ότι είναι μύθος ότι με την αποποινικοποίηση της κάνναβης ανοίγει η πόρτα σε άλλες σκληρές ουσίες. Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΚΙΔΗΣΟ, τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της καλλιέργειας μικρής ποσότητας κάνναβης για ιδία χρήση και για ιατρικούς λόγους, μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής, που συζητούν το νομοσχέδιο «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης». Όπως δήλωσε:

«Η άποψή μου είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης και για ιατρικούς λόγους και για την απλή και ίδια χρήση. Θα πρέπει να αποποινικοποιηθεί η προσωπική χρήση και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας για ίδια χρήση».

Ο ΓΑΠ τόνισε ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο μπορεί να γίνει αναπτυξιακός μοχλός στη γεωργία και τη φαρμακοβιομηχανία. Μάλιστα ανέφερε ότι η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα ανακούφισης για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν, επικαλούμενος ιατρικές έρευνες που έδειξαν ότι η ιατρική κάνναβη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας, ενώ επισήμανε ότι η φαρμακευτική κάνναβη βοηθάει τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή αυτούς που ζουν με AIDS, να διαχειρίζονται τα συμπτώματά τους.

«Σας καταθέτω στοιχεία που δείχνουν ότι η κάνναβη είναι από τις λιγότερο επικίνδυνες ουσίες και έχει μικρότερη επικινδυνότητα ακόμη και από το αλκοόλ και το τσιγάρο» είπε ο Γ.Παπανδρέου και σημείωσε πως είναι μύθος ότι με την αποποινικοποίηση της κάνναβης ανοίγει η πόρτα σε άλλες σκληρές ουσίες, διότι ο τρόπος με τον οποίο, δυστυχώς, πηγαίνει κάποιος στα σκληρά ναρκωτικά, είναι επειδή έχει επαφή με τα παράνομα δίκτυα. Συνεπώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα είναι η κάνναβη να φύγει από τα παράνομα δίκτυα και να σταματήσει η κερδοσκοπία γύρω από την παράνομη διακίνησή της. Τέλος τόνισε ότι η κερδοσκοπία από την ποινικοποίηση της κάνναβης αφορά και μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες ξέρουν ότι το σκεύασμα της ιατρικής κάνναβης θα είναι ανταγωνιστικό στα οπιούχα φάρμακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet