Quantcast
THE STREAM

Τον Γιώργο Παπανδρέου κάλεσε η Bουλή για να δώσει τα φώτα του για την φαρμακευτική κάνναβη

Την ιδέα για την πρόσκληση είχε ο Γρηγόρης Ψαριανός


THE NEWSROOM · 23 Φεβρουαρίου 2018

Καιρό είχε να ακουστεί το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι την χτεσινή συνεδρίαση της σχετικής Επιτροπής της Βουλής για το νομοσχέδιο της νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης για φαρμακευτική χρήση, όπου ο Γρηγόρης Ψαριανός επικαλέστηκε την αυθεντία του ΓΑΠ πάνω στο -κατά τ’ άλλα- πολύ σοβαρό ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης για φαρμακευτική χρήση, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανού πρότεινε να κληθεί στην ακρόαση φορέων και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού ο ΓΑΠ ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το θέμα, όταν είχε προτείνει παλαιότερα την αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Όπως διαβάζουμε εδώ, στο άκουσμα του ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και της πρότασης του Ψαριανού, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας γέλασε στην πρόταση του κ. Ψαριανού, όμως ο Γρηγόρης Ψαριανός διευκρίνισε ότι εννοεί την πρότασή του, λέγοντας: «κ. Φωτήλα μη γελάτε είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω».

Η πρόταση για την πρόσκληση στον ΓΑΠ φάνηκε θετική μέχρι και σε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε εισηγηθεί και παλαιότερα για το ζήτημα, γεγονός που έγινε «η αρχή του τέλους του», ενώ ανέφερε ότι θα ήθελε να είναι παρών τονίζοντας «Θέλω να τον ακούσω».

Η πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού έγινε δεκτή από το προεδρείο, και η πρόσκληση εστάλη στον κ. Παπανδρέου, ενώ συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού είπαν στους δημοσιογράφους ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Παπανδρέου θα την αποδεχθεί και θα είναι την επόμενη Τετάρτη στη Βουλή γι’ αυτό το θέμα. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια πιθανόν την προσεχή Παρασκευή.

Το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας θεσμοθετεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη δυνατότητα εγχώριας επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους, επιτρέποντας τη δραστηριοποίηση ιδιωτών στον τομέα. Επίσης, ρυθμίζει και διευκολύνει την πρόσβαση των ασθενών σε προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

 

Best of internet