Quantcast
THE STREAM

Σε μόνιμο έκθεμα του Ακροπόλ έχουν μετατραπεί οι διαμαρτυρόμενοι χριστιανοταλιμπάν

Φωνάζουν χριστιανικά συνθήματα όπως «παλιόπουστα, θα καείς στην κόλαση!»


THE NEWSROOM · 23 Φεβρουαρίου 2018

Φωτογραφίες: Μάριος Βαλασόπουλος

Με ελληνικές σημαίες και εικονίσματα φωνάζουν συνθήματα του τύπου «Παλιόπουστα, θα καείς στην κόλαση!» και «Σκυλάραπα, καταραμένος να ’σαι!» οι χριστιανορθόδοξοι ακροδεξιοί, με την καθοδήγηση του πάτερ Κλεομένη.

Όπως σας είχε ενημερώσει και πριν από λίγες ημέρες η έγκριτη δημοσιογραφική ομάδα του Luben, η δυσφορία τους οφείλεται στο γεγονός ότι το Jesus Christ Superstar, που ανεβαίνει εδώ και κάποιες εβδομάδες στο Θέατρο Ακροπόλ, παρουσιάζει το Χριστό σαν μέλος της κοινότητας των ΧΙΠΙΣ.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν ήδη από την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης, του μιούζικαλ που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1973 και από τότε δεν έχει σταματήσει να προκαλεί την οργή ακροδεξιών ορκ, σε όλο τον κόσμο.

Οι έλληνες σταυροφόροι βρίσκονται εκεί σχεδόν κάθε μέρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των συντελεστών, τραβώντας από τα ρούχα τους θεατές που προσπαθούν να προσεγγίσουν το θέατρο και μοιράζουν φυλλάδια που «ενημερώνουν» τους περαστικούς για τον αντιχριστιανικό χαρακτήρα της παράστασης.

Στις 16 Φεβρουαρίου, μάλιστα, πέταξαν μπογιές στη μαρκίζα του θεάτρου, κίνηση που απ’ ότι φαίνεται είναι αρκετά δημοφιλής το τελευταίο διάστημα στους έλληνες χριστιανοταλιμπάν, όπως θα θυμάστε και από την περίπτωση του «σατανιασμένου» κόκκινου γλυπτού στο Φάληρο.

Επειδή, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό, την επόμενη ημέρα ξαναχτύπησαν, στέλνοντας ένα απειλητικό φυλλάδιο στο σπίτι της ηθοποιού Αντιγόνης Ψυχράμη.

Και όλα αυτά έγιναν με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Σεραφείμ, ο οποίος, μάλιστα, ψήθηκε να καταθέσει μήνυση στους συντελεστές, για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκεύματος.

Το μεγάλο event όμως, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, θα παίξει την ερχόμενη Κυριακή, που είναι της Ορθοδοξίας, για να μοιράσουν αγάπη στα πλήθη.

Best of internet