Quantcast
THE STREAM

Μήνυση εναντίον ασέβαστων κατέθεσε ο Μητροπολίτης Κυθήρων για το Jesus Christ Superstar

Δεν του άρεσε που ο Χριστός εμφανίζεται σαν μέλος των ΧΙΠΙΣ


THE NEWSROOM · 21 Φεβρουαρίου 2018

Λίγες μέρες μετά τη διαμαρτυρία διάφορων ακραίων χριστιανικών στοιχείων έξω από το θέατρο Ακροπόλ, όπου ανεβαίνει η παράσταση Jesus Christ Superstar, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ έκανε τα κουμάντα του, προκειμένου να διωχθούν όλοι εκείνοι οι ασέβαστοι κουλτουριάρηδες που τόλμησαν να πιάσουν στο βρώμικο στόμα τους τον Χριστό.

Στη διαμαρτυρία είχε δώσει το παρόν και το σύμβολο αυτού του αγώνα, η Ελένη Λουκά, η οποία φώναζε εμφατικά «ήρθε το τέλος σας», «ντροπή σας» και τα σχετικά.

Η μήνυση του Σεραφείμ πατάει πάνω στα άρθρα 198 και 199, που αφορούν στην κακόβουλη βλασφημία και την καθύβριση θρησκεύματος αντιστοίχως.

Το βασικό του πρόβλημα, όπως φαίνεται, είναι ότι ο Χριστός εμφανίζεται «ως μέλος της κοινότητας των ΧΙΠΙΣ, κοινότητα προσώπων που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών ουσιών».

To Jesus Christ Superstar ανεβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, ενώ πρόκειται για την πρώτη rock opera που γράφηκε ποτέ. Επί της ουσίας το θεατρικό έργο παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες του Χριστού στη Γη, από τη σκοπιά του Ιούδα, τον οποίο στη συγκεκριμένη παράσταση ερμηνεύει ο Ησαΐας Ματιάμπα.

Το έργο, που είχε μεταφερθεί και σε ταινία στην μεγάλη οθόνη, είχε ενοχλήσει με τον χιπισμό του Χριστού ήδη από το 1973, όταν κι έγινε η πρώτη της προβολή.

Μετανοείτε.

Best of internet