Quantcast
THE STREAM

Τηλεπαιχνίδι στην Αγγλία θεωρεί πως ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας και αυτό είναι αίτια πόλεμου μάλλον

Έλληνες και Σκοπιανοί Μακεδονομάχοι προσπαθούν να λύσουν το ζήτημα της ονομασίας με ένα παλιό τηλεπαιχνίδι


THE NEWSROOM · 2 Φεβρουαρίου 2018

Όποια βίντεο στο youtube και να ανοίξεις θα βρεις από κάτω Έλληνες, Τούρκους, Βούλγαρους και Σκοπιανούς να τσακώνονται μεταξύ τους, λέει μια παροιμία που μόλις εμπνευστήκαμε, αλλά ισχύει όσο τα αρχαία γνωμικά. Ο πόλεμος που διεξάγεται εδώ και κάμποσα χρόνια στη διάσημη πλατφόρμα βίντεο για το ποιος θα ελέγχει τη φάση στη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης, γίνεται όλο και πιο επίκαιρος με την αφορμή του Μακεδονικού ζητήματος, όπου εκατέρωθεν οι εθνικιστές τις έχουν βγάλει έξω και τις μετράνε για να δουν ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Κάπως έτσι άρχισε πάλι να διαδίδεται στα ίντερνετς ένα απόσπασμα από ένα Βρετανικό τηλεπαιχνίδι στο οποίο οι παίκτες χάνουν 23.000 λίρες επειδή στην ερώτηση για την εθνικότητα του Μέγα Αλέξανδρου αυτοί απαντούν «Ελληνική» αντί για «Μακεδονική»:

Το ότι στο απόσπασμα το οποίο προέρχεται από το τηλεπαιχνίδι “Take it or Leave it” του Broadcast Challenge TV, η απάντηση των παικτών για την ελληνική εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνοδεύεται από μια σημαία του νεοελληνικού κράτους, ενώ η απάντηση «μακεδονική» συνοδεύεται από τη σημαία της ΠΓΔΜ δείχνει εν μέρει το προβληματικό της ερώτησης και της απάντησης. Όμως το πιο μίζερο της υπόθεσης είναι ότι το βίντεο αναρτήθηκε δέκα χρόνια νωρίτερα προφανώς από σκοπιανούς μακεδονομάχους, αλλά εντωμεταξύ οι από δω μακεδονομάχοι άρχισαν μάλλον πρόσφατα να μαθαίνουν ίντερνετς, οπότε οργισμένοι συνεχίζουν εν όψει συλλαλητηρίων αυτόν τον γόνιμο διάλογο που βασίζεται πάνω σε επιχειρήματα για το τι είπε Βρετανός Γιώργος Μακρίδης σε ένα ξεχασμένο τηλεπαιχνίδι του 2008.

Φυσικά για τους Έλληνες Μακεδονομάχους ο παίκτης του τηλεπαιχνιδιού αυτόματα μετατρέπεται σε φιλέλληνα λόρδο Μπάηρον και η παραγωγή του τηλεπαιχνιδιού προφανώς είναι από την Sorros TV Procductions. Λογικά από την πλευρά των Σκοπιανών μακεδονομάχων το απόσπασμα του βίντεο αποτελεί επιστημονική απόδειξη της ιστορικής συνέχειάς τους με την Μακεδονία και όλα κυλάνε όμορφα στον ευλογημένο τόπο των Βαλκανίων.

Εμείς ανυπομονούμε να λυθεί το Μακεδονικό ιδανικά μέσω κάποιου Survivor, κάποιου Planet Earth, ή κάποιου Jersey Shore στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Best of internet