Quantcast
THE STREAM

Έλληνες και Σκοπιανοί Μακεδονομάχοι μανουριάστηκαν σε συλλαλητήριο στην Αυστραλία

Μπορεί ο ίδιος ο Μεγαλέξαντρος να μην έφτασε μέχρι την Αυστραλία, οι μακεδονομάχοι όμως έφτασαν


THE NEWSROOM · 22 Ιανουαρίου 2018

Mπορέι ο Μεγαλέξαντρος να μην έφτασε μέχρι την Αυστραλία, αλλά οι εκατέρωθεν Μακεδονομάχοι που διεκδικούν την ιστορία της μακεδονικής αυτοκρατορίας φαίνεται ότι έχουν φτάσει για τα καλά στο μεγάλο νησί της Ωκεανίας.

Έλληνες Μακεδονομάχοι δεν υπάρχουν μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, μιας και η ελληνική ομογένεια έχει απλωθεί στα πέρατα της (επίπεδης) γης. Έτσι, χτες, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, εκτός από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, έγιναν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις και σε πόλης με μεγάλη ελληνική κοινότητα, όπως η Στουτγάρδη και η Μελβούρνη, στην οποία ζουν 300.000 Έλληνες.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο CNN, στη συγκέντρωση που έγινε στη Μελβούρνη στην Αυστραλία, την πορεία των Ελλήνων ομογενών συνάντησαν Σκοπιανοί ομογενείς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια μικρής έκτασης, σε έναν αναίμακτο proxy war στην άλλη πλευρά του κόσμου.

Μετά από τη συνάντηση των δύο στρατοπέδων προκλήθηκε ένταση, όμως η κατάσταση δεν ξέφυγε λόγω της παρουσίας της αστυνομίας. Παρόμοιες κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, αλλά και στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ, απλά εκεί δεν έπαιξαν ξυλίκια.

Best of internet