Quantcast
THE STREAM

Άλλο ένα σημάδι πολιτισμού άφησε πίσω του το χτεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Χρυσαυγίτες στο συλλαλητήριο βεβήλωσαν το μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη


THE NEWSROOM · 22 Ιανουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με τους δεκάδες χιλιάδες σκληροτράχηλους Μακεδονομάχους δεν έληξε μόνο με γραφικές τριωδικές εμφανίσεις και κουστωδία παπαδαριού, αλλά και με περιστατικά όπως την εμπρηστική επίθεση φασιστών στην κατάληψη Libertaria, αλλά και τη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο thestival.gr, η χτεσινή πορεία της Χρυσής Αυγής από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Καζαντζάκη, πέρασε από το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου οι Χρυσαγίτες έγραψαν πάνω του «Χρυσή Αυγή» και ένα στοχάδι με  σπρέι.

Το μνημείο Ολοκαυτώματος στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα γλυπτό των αδερφών Glif που στήθηκε το 1997 και αναπαριστά τις φλόγες με ένα πλέγμα ανθρώπων.

Την ίδια μέρα καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο όπου βρισκόταν η κατάληψη Libertaria, μετά από εμπρηστική επίθεση φασιστών με μολότοφ.

 

Best of internet