Quantcast
THE STREAM

To ΥouTube τελικά τιμωρεί τον Logan Paul για τη σκατοψυχιά του

Τελικά δεν έπιασε η δακρύβρεχτη απολογία του


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2018

Όπως θα θυμάστε, πριν από λίγες ημέρες, ο Logan Paul, ο 22χρονος Youtuber που παρακολουθείται από εκατομμύρια πιτσιρίκια παγκοσμίως, δέχτηκε (δικαίως) ένα κουβά σκατά στα social media όταν ανέβασε βίντεο με το άψυχο σώμα ενός αυτόχειρα.

Πέρα από το ότι προσπάθησε να εμπορευματοποίησει ένα τραγικό περιστατικό όπως αυτό, παρουσιάζοντάς το ως θέαμα, ο Logan Paul «έντυσε» τα πλάνα με έναν αρκετά κακόγουστο σχολιασμό, με γελάκια και ηλίθιες ατάκες.

Εκατομμύρια χρήστες πρόλαβαν να δουν το βίντεο πριν το κατεβάσει το YouTube. Το αισιόδοξο στοιχείο σε όλη αυτή την ιστορία, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η στάση του αποδοκιμάστηκε από τους περισσότερους χρήστες των social media.

Λίγο αργότερα, ο Logan Paul, προσπάθησε να απολογηθεί ισχυριζόμενος ότι δεν ήθελε να διακωμωδήσει ή να εκμεταλλευτεί το δράμα ενός ανθρώπου, αλλά ότι το έφτιαξε αυτό το βίντεο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από το ζήτημα της αυτοκτονίας.

Την ίδια ώρα, το YouTube σχολίασε το περιστατικό κάπως έτσι:

«Η σκέψη μας στην οικογένεια του ανθρώπου που φαίνεται στο βίντεο.

Το YouTube απαγορεύει τη δημοσίευση βίαιου περιεχομένου με σοκαριστικό, προκλητικό ή ασεβή τρόπο. Αν το βίντεο έχει σκληρές εικόνες, μπορεί να παραμείνει στη σελίδα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους ή για λόγους καταγραφής και ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν θα είναι διαθέσιμο για όλες τις ηλικίες»

Πρόσφατα, και αφού προηγήθηκαν διάφορες συζητήσεις εντός της εταιρείας όσον αφορά τη διαχείριση του περιστατικού, εκπρόσωπος του ΥouTube δήλωσε στο Polygon:

Μετά από όσα προηγήθηκαν, αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε τα κανάλια του Logan Paul από το πρόγραμμα διαφημίσεων Google Preferred. Επιπλέον, o Logan δεν θα συμμετάσχει τελικά στην τέταρτη σεζόν του Foursome, ενώ για την ώρα δεν θα μπορεί να ποστάρει δικά του βίντεο.

Δεν τον χάλασε.

 

Best of internet