Quantcast
THE STREAM

Ολυμπιακό ρεκόρ στα τροχαία έκανε η Αττική το μήνα Οκτώβριο

Καλά τα Εξάρχεια αλλά την αναρχία στην άσφαλτο δεν την κοντράρει κανένας


THE NEWSROOM · 4 Νοεμβρίου 2017

Πολλή συζήτηση γίνεται περί ανομίας τελευταία στη χώρα από κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ποιος θα είναι ο καλύτερος Τζατζ Ντρεντ. Το μόνο είδος μαζικής ανομίας που δεν αναφέρεται ποτέ για κάποιο λόγο σε αυτές τις συζητήσεις είναι οι παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οι οποίες πήγαν καλό ταμείο τον Οκτώβριο που πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα στην Αττική τον Οκτώβριο του 2017 σκοτώθηκαν 21 άτομα και 20 δυστυχήματα. Επίσης, συνέβησαν και 529 ατυχήματα στα οποία τραυματίστηκαν μόλις 638  άτομα, εκ των οποίων τα 26 σοβαρά και τα 612 ελαφρά. Tα αίτια είναι τα γνωστά όπως επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση προτεραιότητας και ειδικά για τις μηχανές και τα μηχανάκια, έλλειψη κράνους επειδή yolo.

Tαμείο εκτός από τα ατυχήματα και δυστυχήματα πήγε και η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, καθώς οι δράσεις της για τον έλεγχο της κυκλοφορίας και την αύξηση της ασφάλεια κατέληξαν στον εντυπωσιακό αριθμό των 26.487 παραβάσεων, από τις οποίες τα 906 ήταν πλημμελήματα. Από αυτές υπήρχαν 848 παραβάσεις για αλκοόλ, 2853 για υπερβολική ταχύτητα, 509 για κόκκινο στο φανάρι, 1192 για κινητό εν ώρα οδήγησης, 404 για μη χρήση ζώνης και 1655 για μη χρήση κράνους.

Φοβερές επιδόσεις οι κάτοικοι της Αττικής. Αν ήταν άθλημα θα ήταν ολυμπιονίκες.

(πηγή)

 

Best of internet