Quantcast
THE STREAM

Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνουμε ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται για τη διετία 2009-2011

Ημέρα μεγάλης δικαιώσης για έναν άνθρωπο που συκοφαντήθηκε όσο λίγοι


THE NEWSROOM · 13 Οκτωβρίου 2017

Καταπληκτικά τα νέα για μερίδα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αφού το 19ο Συνέδριο της International Leadership Association θα απονείμει το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς  στον Πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργο Παπανδρέου για το έργο του ως πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ελλάδας τη διετία 2009 – 2011.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την απόφασή της, η International Leadership Association υποστήριξε πως «ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες», ενώ συμπλήρωσε ότι «Αντιμέτωπος με την πίεση του χρόνου και των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, πήρε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε προγράμματα λιτότητας και περικοπών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρεόυ δεν άργησε και σε μία λογική «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει» απάντησε:

Το βραβείο αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που βρίσκεται σε θέση εξουσίας να δίνει το παράδειγμα, επιλέγοντας θαρραλέες αποφάσεις όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον. Οι αγώνες που πρέπει να δώσουμε σε αυτήν τη δύσκολη εποχή, είναι πολλοί. Θα συνεχίσουμε.

Πάντως, ό,τι και να κάνει εμείς θα τον θυμόμαστε έτσι:

ή έτσι:

ή κάπως έτσι:

 

Best of internet