Quantcast
THE STREAM

Η νέα ροζ σοκολάτα που εφευρέθηκε είναι ιδανική για να γίνετε πρώτη μούρη στο Instagram

Το νέο είδος σοκολάτας που θα ονομάζεται Ruby θα βρίσκεται στα ράφια και τα timeline μέσα στον επόμενο χρόνο


THE NEWSROOM · 14 Σεπτεμβρίου 2017

Eξαιρετικά νέα τόσο για τα ζαχαροπλαστεία όσο για το Instagram έρχονται από την εταιρεία Barry Callebaut. 80 χρόνια μετά την ανακάλυψη της λευκής σοκολάτας από τη Nestle, η Callebaut εισάγει το τέταρτο είδος σοκολάτας, η οποία θα είναι ροζ και  θα έχει το πρώτο φυσικό χρώμα μετά τη λευκή.

Η σοκολάτα “Ruby” ανακαλύφθηκε πριν 13 χρόνια, όταν η εταιρεία εντόπισε ένα νέο είδος κακαόσπορου στα εργαστήριά της. Πέρασαν πολλά χρόνια όμως μέχρι η Barry Callebaut να αποφασίσει ότι ο κόσμος μας (και η παγκόσμια αγορά) χρειάζεται ένα νέο είδος σοκολάτας για το γλυκό και το instafood του, μια “αγνή απόλαυση και ηδονιστική ευχαρίστηση” όπως δήλωσε ο Πίτερ Μπουν, ένας από τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Η γεύση της Ruby περιγράφεται από την εταιρεία σαν “μια σύγκρουση ανάμεσα στη φρουτώδη γεύση των μούρων και μια μαλακή γλυκύτητα”, αλλά χωρίς καθόλου γευστικές προσθήκες για να δημιουργηθεί η ροζ απόχρωση, η οποία προέρχεται από μια σκόνη που εξάγεται κατά τη διαδικασία της επεξεργασίας. Δεν είναι τόσο γλυκιά όσο η σοκολάτα γάλακτος σύμφωνα με τους δημιουργούς της, αλλά έχει μια πιο ελαφριά γεύση.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, οι ξεχωριστοί σπόροι προέρχονται από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Εκουαδόρ και την Βραζιλία και “όλα προέρχονται φυσικά από τον ίδιο τον κόκκο” . Μπορεί επίσης να τους πήρε πολλά χρόνια να δουν πως θα κάνουν την παραγωγή και το marketing της ροζ σοκολάτα τους, αλλά είναι τυχεροί γιατί θα βγει στην αγορά σε μια εποχή που το φαγητό εκτός από το να είναι νόστιμο, πρέπει να φαίνεται και πολύ εμφανίσιμο για σκοράρει πολλά likes στα social media.

H εταιρεία με βάση τη Ζυρίχη το έχει καταλάβει αυτό και δηλώνει πως η σοκολάτα ruby ταιριάζει με τις “ηδονιστικές τάσεις” των millenials. Σύμφωνα με τους ίδιους, η σοκολάτα θα βρεθεί στα ράφια και το feed σας σε διάστημα από έξι έως δώδεκα μήνες.

 

(πηγή)

Best of internet