Quantcast
THE STREAM

Νέα Ζηλανδία: Γονείς φωτογραφίζονται με τα παπούτσια των παιδιών τους που αυτοκτόνησαν

Ο σκοπός τους είναι να αναδείξουν το φοβερά υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών ανάμεσα στους νέους της χώρας


THE NEWSROOM · 2 Σεπτεμβρίου 2017

Έναν μοναδικό και συγκινητικό τρόπο βρήκαν οι πολίτες της Νέας Ζηλανδίας για να ενημερώσουν την κοινωνία για το φοβερό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νεολαία της χώρας. Η Νέα Ζηλανδία υποφέρει από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας νέων στον ανεπτυγμένο κόσμο και οι γονείς των άτυχων παιδιών που επέλεξαν να γίνουν αυτόχειρες προσπαθούν να αφυπνίσουν το κράτος και το κοινό γι’αυτό.

Για την ακρίβεια, η χώρα έχει ποσοστά αυτοκτονίας τα οποία είναι πέντε φορές μεγαλύτερα ποσοστά από τη Βρετανία και διπλάσια από την Αυστραλία, με αποτέλεσμα η αυτοκτονία να μετατρέπεται σε μάστιγα. Έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 606 θάνατοι που σχετίζονται με το θέμα, ενώ στις αρχές Αυγούστου τρεις μητέρες έχασαν τα παιδιά τους, τα οποία ήταν όλα κάτω των 25 ετών.

Δεδομένου του ότι η αυτοκτονία έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας, οι γονείς αποφάσισαν να αναλάβουν δράση στέλνοντας επιστολή στα πολιτικά κόμματα, όπου καλούσαν για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την ψυχική υγεία και για περισσότερη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας αλλά δεν έμειναν εκεί.

Η πρωτοβουλία “Yes We Care” η οποία έχει σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος τρέχει και το “Shoe Project”. Αυτό περιλαμβάνει τους γονείς να φωτογραφίζονται με τα παπούτσια των παιδιών τους που έφυγαν τόσο νέα από τη ζωή.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Σούζι Τέιλορ, μητέρα της 19χρονης Τζόρτζια η οποία είχε βρεθεί αναίσθητη στο γκαράζ του σπιτιού σε μια απόπειρα να αυτοκτονήσει με αναθυμιάσεις. Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τη σώσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και στο τέλος η μητέρα της πήρε απόφαση να την αποσυνδέσει από τη μηχανική υποστήριξη.

Όπως δηλώνει η άτυχη μητέρα:

«Είναι σαν να πέθανε 365 φορές. Κάθε φορά που ξυπνάω, αναγκάζομαι να ζήσω σε αυτόν τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα χάπι που να μπορώ να πάρω, τίποτα να πιω, κανένα μέρος που να μπορώ να πάω, είναι σαν να εκτείω ισόβια»

Kρατά λοιπόν κι αυτή τα παπούτσια της κόρης της μαζί με πολλούς ακόμη γονείς:

Ακόμα και οι πολύ αναπτυγμένες κοινωνίες δεν είναι όπως δείχνουν από έξω όπως φαίνεται.

(πηγή)

 

Best of internet