Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, θαυματουργή εικόνα χτυπιέται μόνη της σε πανηγύρι στην Καβάλα

Σύμφωνα με τους πιστούς, η εικόνα είναι θαυματουργή και όταν γιορτάζει τους χτυπάει


Χρήστος Πρόεδρος · 8 Αυγούστου 2017

Βρισκόμαστε μέσα στον Αύγουστο αγαπητοί φίλοι όπου δεν σφίγγουν απλώς οι ζέστες, αλλά βρίσκονται και στα ντουζένια τους όλες οι θρησκευτικές πανήγυρεις ανα την επαρχία, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν την τιμητική τους όχι μόνο οι λαχειοφόρες αγορές που κληρώνουν φέτα, αλλά και τα προσκυνήματα παντώς τύπου.

Μετά από θαυματουργά βραστά κάστανα, ιερές παντόφλες, θαυματουργές πέτρες air condition, ιερά γυαλιά οράσεως και άλλα τέτοια ωραία και εξόχως πνευματικά πράγματα, έρχεται τώρα η εικόνα η οποία χτυπάει όποιον γουστάρει ανήμερα στη γιορτή της, δηλαδή στις 6 Αυγούστου που είναι της Μεταμορφόσεως.

Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή της Μεταμορφόσεως του Σωτήρος των Νικητών Καβάλας η οποία είναι «ένα ακόμη ταπεινό εργαστήρι της προσευχής, μια πραγματική όαση μέσα στη σημερινή υλόπνικτη εποχή μας» υπάρχει η εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού, η οποία σύμφωνα με τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς, ρίχνει ένα χέρι ξύλο στο ποίμνιο.

Όπως διαβάζουμε στο ekklesia online:

Σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, όταν οι χιλιάδες πιστοί την μεταφέρουν με ευλάβεια και σεβασμό κατά τη διάρκεια της λιτανείας της ή την κρατούν στα χέρια τους κατά την ακολουθία του Αγιασμού» και της «Παρακλήσεως», τότε η εικόνα παρουσιάζει θαυμαστά κινητικά σημεία «χτυπάει», όπως λένε οι Χριστιανοί.

Πάνω στο χάη κέφι, εκεί δηλαδή που η ιερή εικόνα γιορτάζει, θα ρίξει και κανα-δύο χτυπήματα στους πιστούς, οι οποίοι πάνω στη θρησκευτική ζοχάδα τους σίγουρα δεν παρεξηγούν. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε ότι απλά πρόκειται για κάμποσους τύπους και τύπισσες οι οποίοι ξαπλώνουν σε ένα χώρο που μοιάζει με kick boxing ring για σκάκι όπου παίρνουν ένα βαρύ ξύλινο τελάρο και με αυτό βαράνε το κεφάλι τους ελπίζοντας σε εξιλέωση ή σε κάποια καλή σοδειά.

Το αιμοδιψές κοινό ανυπομονεί να δει ποιός θα νικήσει στο ρινγκ μεταξύ Εικόνας και Πιστών

To πιο τρομερό με την ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από τις Ανατριχίλες είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο σταθερό pattern ώστε να συμπεράνει κανείς εάν η εικόνα χτυπάει μόνο τους καλούς, τους κακούς, ή ας πούμε αν χτυπάει μόνο τους υδροχόους. Η μόνη υπόθεση που κάνει ο κόσμος και η εκκλησία σχετικά με την κινητικότητα της εικόνας είναι ότι ίσως πρόκειται για προειδοποίηση κάποιου θείου μηνύματος που λόγω των χτυπημάτων εκείνη τη στιγμή ο πιστός δεν μπορεί να βάλει τον εγκέφαλό τους σε λειτουργία ώστε να τα αποκωδικοποιήσει.

Εάν θέλετε πάντως να λύσετε το μυστήριο και να ανακαλύψτε με τι μυστήριους τρόπους λειτουργεί η τραμπουκοεικόνα, τότε μπορείτε να δείτε ολόκληρη την τελετή εδώ.

Best of internet