Quantcast
THE STREAM

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απολύει τον σωφέρ του επειδή χώρισε με τη γυναίκα του

Ο Σεραφείμ δε θέλει να χωρίσει ποτέ κανείς για κανένα λόγο


THE NEWSROOM · 28 Ιουνίου 2017

Συνεχίζει να ξεβρωμίζει τον τόπο ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μετά τη τζιχάντ προς τους ομοφυλόφιλους, τους μασόνους, τις πίπες, τα τσίψ και τους καπνιστές, τώρα απ’ ό,τι φαίνεται αρχίζει ανένδοτη μάχη με τους διαζευμένους.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Reader.gr, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κίνησε πειθαρχική δίωξη ώστε να απολυθεί ο οδηγός του στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, επειδή ο τελευταίος ήρθε σε διάσταση με τη γυναίκα του. Με αυτή την πειθαρχική δίωξη, ο οδηγός παραπέμφθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας κατηγορούμενος ουσιαστικά για «ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος», με το πρωτοβάθμιο συμβούλιο μάλιστα να επιβεβαιώνει την απόλυση του εν διαστάσει οδηγού.

 

Παρ’ ότι ο σωφέρ του Σεραφείμ προφανώς και δεν έχει εκκλησιαστική ιδιότητα, ωστόσο απολύθηκε με βάσει τους κανόνες της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου του 692 μΧ, καθώς και σε Κανόνα του Μεγάλου Βασιλείου, προ 1700 χρόνων, σύμφωνα με τους οποίους ο μοναδικός αποδεκτός λόγως εγκατάλειψης της συζύγου είναι η πορνεία και η μοιχεία. Η υπόθεση της απόλυσης του σωφέρ τώρα βρίσκεται στο δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό συμβούλιο, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση για την τύχη του οδηγού.

Ευτυχώς, τουλάχιστον, που η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να επιβάλλει το συμβούλιο είναι η απόλυση, η οποία βέβαια θα έρθει combo στον άνθρωπο μαζί με το χωρισμό.

 

Best of internet