Quantcast
THE STREAM

Δεν είναι αστείo: Η Σαουδική Αραβία ψηφίστηκε μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών του ΟΗΕ

H εκλογή έγινε μετά από μυστική ψηφοφορία στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών


THE NEWSROOM · 24 Απριλίου 2017

Σε μια στιγμή που θα θυμίσει έντονα Monty Python κατέληξε η μυστική ψηφορία που έγινε στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών: Η Σαουδική Αραβία εκλέχθηκε μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών του ΟΗΕ.

H εκλογή του Βασιλείου στη συγκεκριμένη επιτροπή δέχθηκε έντονη κριτική από την UN Watch, μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τα Ηνωμένα Έθνη. Σύμφωνα με την ίδια την ιστοσελίδα του ΟΗΕ, ο βασικός σκοπός της Επιτροπής είναι να βοηθά στην εκτίμηση των προβλημάτων που δημιουργούν ανισότητα μεταξύ των φύλων.

Όπως είναι γνωστό, στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών η Σαουδική Αραβία είναι μία από τις πιο οπισθοδρομικές χώρες στον κόσμο. Ο εκτελεστικός διευθυντής της UN Watch Hillel Neuer έκανε σκληρή κριτική στη συγκεκριμένη απόφαση:

“To να εκλέγεις τη Σαουδική Αραβία για να προστατέψεις τα δικαιώματα των γυναικών είναι σα να κάνεις έναν εμπρηστή διοικητή της Πυροσβεστικής.”

Ο Νeuer χαρακτήρισε την συγκεκριμένη εκλογή “εξωφρενική“, σημειώνοντας επίσης τα εξής:

“Όλες οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία πρέπει να έχουν έναν άντρα προστάτη που παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις για λογαριασμό ους, ελέγχοντας τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση της μέχρι το θάνατο. Η Σαουδική Αραβία επίσης απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα.”

Η Σαουδική Αραβία, η οποία και στα ανθρώπινα δικαιώματα έχει αρκετά κακές επιδόσεις, είναι μέλος και του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα, είναι διαχρονικά ένας πολύ στενός σύμμαχος των ΗΠΑ.

(πηγή)

 

 

 

Best of internet