Quantcast
THE STREAM

Αποκεφαλισμένες καρέτα καρέτα ξεβράζει η θάλασσα στην παραλία Πλάκα της Νάξου (PHOTOS)

Απ’ ό,τι φαίνεται οι μαφιόζικες μέθοδοι εκτέλεσης των θαλάσσιων χελώνων στο νησί δεν έχουν σταματημό


President Creed · 17 Μαρτίου 2017

Όπως όλα δείχνουν, κάποιοι έχουν βάλει στο μάτι τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα στη Νάξο και εξαντλούν τη δημιουργικότητά τους στο να σκαριφίζονται απάνθρωπες μεθόδους εκτέλεσης των θαλάσσιων ζώων.

Μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού, όπου άγνωστοι έδεσαν με τσιμέντο μια θαλάσσια χελώνα προκειμένου να μη μπορεί να βγει στη στεριά και να πνιγεί, τώρα εμφανίζονται νέες μέθοδοι εκτέλεσης. Σύμφωνα με όσα έχει αναρτήσει το “Naxos Island Wildlife Protection”, μέσα σε δύο μήνες, έχουν βρεθεί αποκεφαλισμένες συνολικά 10 θαλάσσιες χελώνες και όπως φαίνεται δεν πρόκειται για περιστατικά που έχουν συμβεί τυχαία ή από φυσικά αίτια.

Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές, αποκεφαλισμένες, θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου, όπως έκανε γνωστό ο ΑΡΧΕΛΩΝ, μετά από πληροφορίες από το Λιμεναρχείο και από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Η οργάνωση ζητά τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

«Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση», αναφέρει η οργάνωση, η οποία προσθέτει ότι σύμφωνα με τις φωτογραφίες των νεκρών χελώνων, «δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού.

 

Όπως αναφέρει η οργάνωση NIWP:

Είναι ολοφάνερο ότι οι δήμιοι της περιοχής μετά το “διάλειμμα” των 6 μηνών έχουν πιάσει δουλειά και σε διάστημα 50ημερων θελησαν να αναπληρωσουν τον “χαμένο” για αυτούς χρόνο.. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους!!!

 

Nα θυμίσουμε ότι τέτοιου είδους πράξεις δεν είναι πρωτόγνωρες στην περιοχή της Νάξου. Φέτος, το καλοκαίρι του 2016, είχε εντοπιστεί στη Νάξο θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο, ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει. Σύμφωνα πάντα με την οργάνωση ΑΡΧΕΛΩΝ, για την εξάλειψη αυτών των πολύ λυπηρών φαινομένων χρειάζεται η κινητοποίηση των αρχών και κυρίως των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποφευχθούν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις στο μέλλον.

Best of internet