Quantcast
THE STREAM

Σκότωσαν καρέτα καρέτα στη Νάξο δένοντας στο πόδι της ένα μπουκάλι τσιμέντο (PHOTO)

Μαφιόζικη τεχνοτροπία από τους ψαράδες της περιοχής


LUBEN CREW · 7 Ιουλίου 2016

 

Απ’ ό,τι φαίνεται σε αυτή την είδηση έχουμε να κάνουμε με σκατόψυχους τύπους οι οποίοι σκοτώνουν προστατευόμενα είδη με μαφιόζικες μεθόδους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η οργάνωση “Naxos Island Wildlife Protection”, κάποιος έδεσε στο πίσω πόδι μιας θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα ένα μπουκάλι από τσιμέντο ώστε η χελώνα να βρει αργό και βασανιστικό θάνατο στο βυθό της θάλασσας. Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από την οργάνωση φαίνεται ότι το μπουκάλι έχει δεθεί με κόμπο.

careta1

careta4

 

Ο δράστης εικάζεται ότι είναι ψαράς. Όπως διαβάζουμε στο zoosos.gr, σε όλες τις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας κυρίως οι ψαράδες εξοντώνουν συστηματικά τις θαλάσσιες χελώνες αν και είναι είδος υπό προστασία χρησιμοποιώντας καμάκια με τα οποία τρυπούν το κεφάλι των ζώων μόλις αυτά βγουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν ή τις πυροβολούν με καραμπίνες.
careta2    careta6

 

Η δημοσίευση στη σελίδα της οργάνωσης στο facebook αναφέρει:

Σκοτωμενη με μαφιοζικη μέθοδο αυτή τη φορά, βρέθηκε στη παραλία της λαγκουνας (Απέναντι από το αεροδρόμιο) θαλάσσια χελωνα καρετα καρετα. Στο ερπετο είχαν δέσει στο πίσω πόδι πλαστικό μπουκάλι με τσιμέντο, με σκοπό τον αργό και βασανιστικο του θάνατο. Η σκέψη και η εκτέλεση μιας τέτοιας πράξης, δε μπορεί παρά να απορρεει από ένα διεστραμμενο ον, που πιθανόν να θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο.”Άνθρωποι” με τέτοια δράση είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για κάθε ανυπερασπιστο πλάσμα και όχι μόνο για κάποια χελωνα που βρέθηκε στη πορεία τους…..

 

careta3

careta5

 

Ο Άρης Χρηστίδης, τεχνολόγος – γεωπόνος και μέλος αλλά και εκπρόσωπος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στην Καβάλα, δήλωσε στο zoosos.gr:

Οι ψαράδες όταν κάποιο κήτος ή χελώνα πιάνεται στα δίχτυα τους και πεθαίνει, του δένουν κάποιο βαρίδι ώστε να βυθίζεται και να μην αφήνει ίχνη.  Πιστεύουν ότι αν τους δει το Λιμεναρχείο να χειρίζονται ένα νεκρό τέτοιο ζώο ή να βρίσκεται η νεκρή χελώνα εκεί που πριν λίγο είχαν τα δίχτυα τους, θα ενοχοποιηθούν και θα μπλέξουν. Οπότε και την βυθίζουν…

 

careta7

careta8

Best of internet