Quantcast
THE STREAM

Εγνατία οδός: θα υπάρχει και χώρος για δρόμο ανάμεσα στα 38 διόδια που προβλέπονται από το ΤΑΙΠΕΔ

Κάθε χιλιόμετρο και διόδια


Τσαγκ · 7 Μαρτίου 2017

Σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, 38 (τριανταοκτώ) σταθμοί διοδίων προβλέπεται να δημιουργηθούν κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της “Εγνατία οδός Α.Ε”  Απόστολος Αντωνούδης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104.9” του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέρα από τους δέκα σταθμούς, που έχουμε προκηρύξει, το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως προαπαιτούμενο άλλους 20 πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Στο σύνολο θα είναι 38. Η χρέωση στην Εγνατία είναι τώρα τρία λεπτά το χιλιόμετρο και θα φτάσει στα επτά λεπτά

Το ΤΑΙΠΕΔ επίσης εχει στοχο να μην μπορούν να υπάρξουν διαφυγές στον δρόμο, δηλαδη να μη μπορεί κάποιο όχημα να μπαίνει στον δρόμο να κάνει κάποια χιλιόμετρα και να βγαίνει, χωρίς να έχει πληρώσει διόδια.

Τέλος ο πρόεδρος της “Εγνατίας Οδού” επεσήμανε ότι ο χρόνος παραχώρησης πρέπει να μειωθεί από τα 35 χρονια που είναι τώρα και να γίνονται συχνές ανανεώσεις για να μπορεί έτσι να ωφεληθεί το ελληνικό δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι της “Εγνατίας Οδού Α.Ε” πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός κατασκευής σταθμού διοδίων Θεσσαλονίκης επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Ωραιοκάστρου. Οι εργαζόμενοι είναι ενάντια στην παραχώρηση του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού για την κατασκευή επιπλέον δέκα σταθμών διοδίων.

 

 

Best of internet