Quantcast
THE STREAM

Ωραιόκαστρο: Ένταση και ξύλο μεταξύ “πατριωτών” και αντιεξουσιαστών (VIDEO)

Δεν άφηναν προσφυγόπουλα να μπουν στο σχολείο


Τσαγκ · 20 Φεβρουαρίου 2017

 

Ένταση επικράτησε και σήμερα το μεσημέρι, έξω από το γνωστό πλέον, για τους λάθος λόγους,  1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκαστρου κατά την αναμονή της άφιξης των προσφυγόπουλων που φοιτούν εκεί.

Περίπου 10 μέλη της “Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών” που αντιτάσσονται στην φοίτηση των προσφύγων στο σχολείο συγκεντρώθηκαν με σκοπό να τα εμποδίσουν να εισέλθουν για μάθημα. Στο σημείο βρίσκονταν και 15 μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων οι οποίοι πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση.

 

 

Τα μέλη των δυο ομάδων, μετά από έντονους προπηλακισμούς, πιάστηκαν στα χέρια με την αστυνομία να προσπαθεί να τους χωρίσει.

Λόγω της έντασης τα προσφυγόπουλα μπήκαν στο σχολείο από δευτερεύουσα είσοδο.

Η εκπρόσωπος του Γραφείου Εκπαίδευσης Προσφύγων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Φωτεινή Παπαδοπούλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι παρά την τριήμερη αποχή από τα μαθήματα που είχε εισηγηθεί ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, δεν υπήρξαν γονείς που δεν έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα.

ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής δηλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, όπως το είχε σχεδιάσει. Τα παιδιά και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Κάποιες μειοψηφίες θλιβερές, κάποιων ακραίων φασιστικών στοιχείων, τις αφήνουμε και προχωράμε κανονικά. Η κοινωνία, όπως έχει αποδείξει και έμπρακτα αποδεικνύει, ενισχύει την προσπάθεια και δραστηριοποιείται θέλοντας τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία

Σε βίντεο της σελίδας oraiokastro 24, φαίνεται ένα από τα μέλη της ομάδας της “Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών” να δέχεται επίθεση στο προαύλιο του σχολείου από μια ομάδα αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε από το σημείο, ο “πατριώτης” φέρει κακώσεις στο πρόσωπο.

πηγή 

 

 

Best of internet