Quantcast
POLITIX

Το χτεσινό συλλαλητήριο ήταν ένα πάρτυ ακροδεξιάς «εριστικής αγάπης», και αυτό δεν είναι αστείο

Χτες στο Σύνταγμα οι φασίστες ξυλοκόπησαν δημοσιογράφους, έκαναν τα γκραφίτι τους, είχαν πρόγραμμα


Κώστας Αρβανίτης · 21 Ιανουαρίου 2019

Όπως εκείνο το καρναβάλι που μπορεί να πήγατε στο δεύτερο έτος και γίνατε πίτα πίνοντας κυριολεκτικά δηλητηριώδεις χημικές ουσίες, τα συλλαλητήρια των Μακεδονομάχων μπορεί να τόνωσαν την παγκόσμια βιομηχανία πλαστικής περικεφαλαίας και να υπήρξαν εξαιρετικά διασκεδαστικά, έχουν φτάσει όμως πλέον στο στάδιο του hangover. Για την ακρίβεια, βιώνουμε τον πονοκέφαλο του να βλέπεις να κυκλοφορεί χαλαρά τριγύρω σαν να έχει βγει για ψώνια στην Ερμού το μεγαλύτερο πλήθος μάχιμων ακροδεξιών, φασιστών και ναζί που είχε να δει η Αθήνα και η Ελλάδα από το 1944 που έφυγαν οι Γερμανοί.

29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν «δηλαδή είναι όλοι φασίστες;»

Από την αρχή οι μπουκ έδιναν 1.05 πως το επιχείρημα «δηλαδή είναι όλοι φασίστες;» θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα μικρό, σκοτεινό, υγρό χώρο εντός των συλλαλητηρίων για να αναπτυχθούν οι ακροδεξιοί μύκητες. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν έλεγε φυσικά ότι όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια είναι φασίστες, όμως υπήρχαν πολλοί τέτοιοι, οι οποίοι δεν κρύβονταν, έπαιρναν θάρρος, αποκτούσαν επιρροή και εδραιώνονταν.

Όταν τελικά ο λυσσαλέος και χωρίς αύριο εθνικισμός, το απροκάλυπτο μίσος για την “εθνομηδενιστική” δημοκρατία, η πλαισίωση του Μακεδονικού ζητήματος με ρατσιστικό (και καθόλου παραδόξως, αντισημιτικό) λόγο και πράξεις, οι απρόκλητες επιθέσεις σε καταλήψεις και άλλους αντίστοιχους χώρους στα πλαίσια των συλλαλητηρίων γίνονται mainstream ή έστω περνάνε απαρατήρητα και αποκτούν κι αυτά δικαίωμα για μια θέση στον Ήλιο της Βεργίνας, τότε ο Μιχαλολιάκος και το υπόδικο παρεάκι του έχουν ήδη αθωωθεί πολιτικά.

Όλες οι αντιλήψεις της ναζιστικής οργάνωσης δικαιώνονται, την ίδια στιγμή που είχε βρεθεί στο καναβάτσο, ταπεινωμένη και κυνηγημένη σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, επειδή αν μη τι άλλο, τόσος κόσμος θεώρησε ότι να βιώνουμε και πάλι ναζιστικά εγκλήματα 75 χρόνια μετά τα πρώτα, είναι ένα κακό όνειρο από το οποίο πρέπει να ξυπνήσουμε.

Τα τάγματα εφόδου έκαναν επίσκεψη μπροστά στη Βουλή

Κι όμως, με τη συνηγορία των ΜΜΕ, των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν και στήριξαν τα συλλαλητήρια, της Εκκλησίας και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής, το χτεσινό συλλαλητήριο είχε τη μεγαλύτερη παρουσία νεοναζί από κάθε άλλο, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τα φιλικά προσκείμενα ΜΑΤ μπροστά στη Βουλή – με τα ΜΑΤ να πετούν δακρυγόνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως συμβαίνει και θα συμβαίνει όσο υπάρχουν ΜΑΤ και δακρυγόνα. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έκανε το βήμα λίγα χρόνια πριν με τσάρκα στο Καστελόριζο με τους Χρυσαυγίτες για παρέα, έχει κι αυτό καταγραφτεί. Η κατάσταση όμως σιγά σιγά εκτροχιάζεται.

Πέντε τουλάχιστον φωτορεπόρτερ έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς. Μια ομάδα φασιστοειδών με τα προβλεπέ ρούχα και εξοπλισμό επιτέθηκε στον φωτογράφο Κώστα Νταντάμη, τον χτύπησε βάναυσα και του έκλεψε τον εξοπλισμό, όπως καταγγέλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος:

«Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με Ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ. Τα στοιχεία των συναδέλφων είναι στην διάθεση του ΔΣ αλλά δεν αναφέρονται στην παρούσα καταγγελία για ευνόητους λόγους.»

Ο αιμόφυρτος Κ. Νταντάμης:

Ο φωτορεπορτερ κωστας ντανταμης στο νοσοκομειο μετα την δολοφονικη επιθεση «μακεδονομαχων»

Gepostet von Marios Lolos am Sonntag, 20. Januar 2019

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο σε δηλώσεις του στην τηλεόραση. Όπως τόνισε ο κ. Λώλος, οι ακροδεξιοί φώναζαν «Αναρχοάπλυτε θα πεθάνεις τώρα», ενώ σημειώνεται πως επίθεση δέχτηκε και ο φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης.

Επίθεση δέχτηκε επίσης άλλος ένας Γάλλος φωτογράφος, ο Τομάς Ιακόμπι. Ο ρεπόρτερ κάλυπτε το συλλαλητήριο για λογαριασμό ξένων μέσων, όταν αναγνωρίστηκε από Χρυσαυγίτες για το ρόλο του στην παραγωγή του γνωστού ντοκιμαντέρ της Ανζελίκ Κουρούνης, «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση», στο οποίο ο Ιακόμπι υπήρξε σεναριογράφος και συσκηνοθέτης.

Όπως προκύπτει από σωσμένο στον εξοπλισμό του φωτογράφου ηχητικό ντοκουμέντο, οι Χρυσαυγίτες του φώναξαν «εσύ δεν είσαι αυτός που έκανε το ντοκυμανταίρ για τη Χ.Α.;», τον ξυλοκόπησαν και τον έβαλαν να τα διαγράψει. Αυτό είναι το επίμαχο απόσπασμα, όπως αναφέρει το omniatv:

Δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν οι ίδιοι που χτύπησαν τον Κώστα Νταντάμη. Οι Χρυσαυγίτες πάντως δεν κρύβονταν, ούτε ως πρόσωπα:

Ούτε με προσωπική εμπλοκή φίρμα στελεχών τους, όπως ο υπόδικος Γιάννης Λαγός, στα επεισόδια έξω από τη Βουλή:

Ούτε με τα συνθήματα και τα σύμβολα που όχι μόνο περιέφεραν, αλλά και άφησαν ενθύμιο στο κέντρο:

 

Τα τάγματα εφόδου ήταν πλήρως εξοπλισμένα για το show που έδωσαν:

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο γνωστός μύστης της μαγείας Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να δώσει την δική του εξήγηση για τα γεγονότα, αναφερόμενος live στον αέρα σε προβοκάτσια αντιεξουσιαστών. Το βασικό επιχείρημα ήταν το εξής

 «Ξέρετε χρυσαυγίτες να πετούν κόκκινες μπογές; Ήταν προβοκάτσια. Ήταν αναρχικοί με κουκούλες που τους άφησαν οι αστυνομικοί να περάσουν»

Δείτε το βίντεο:

Ενδιαφέρουσες οι θεωρίες του Άδωνι Γεωργιάδη, από την άλλη όμως,  με βάση τους συλληφθέντες τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ένας 27χρονος που πιάστηκε χτες είχε συλληφθεί ξανά τον Αύγουστο του 2017 από την Αντιτρομοκρατική ως μέλος της ακροδεξιάς ομάδας που είχε κάνει εμπρηστική/βομβιστική επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Από τους άλλους συλληφθέντες, άλλοι είχαν μπει στα κατάστιχα της ΕΛ.ΑΣ. ως μέλη ακροδεξιών ομάδων, παρότι δεν είχαν κάνει μέχρι στιγμής κάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. επίσης αρνήθηκε συνολικά την υπόθεση της προβοκάτσιας:

«Για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες υπήρξαν τέτοιας έκτασης επεισόδια από  οργανώσεις του ακραίου δεξιού χώρου που είχαν τον εξοπλισμό  (με μολότοφ, με εκτοξευτές φωτοβολίδων, πέτρες αλλά και μπουλόνια, σωλήνες αλλά και αντιασφυξιογόνες  μάσκες) τον οποίο χρησιμοποιούν αντιεξουσιαστές.»

Φυσικά το όλο πράγμα εδώ ξεπερνάει τη Μακεδονία, το Μακεδονικό, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και οτιδήποτε. Χρυσή Αυγή σημαίνει ξυλοδαρμοί, πογκρόμ και δολοφονίες όπως του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα. Αν η Χρυσή Αυγή βγει ισχυρότερη από όλα αυτά, όλα τα παραπάνω θα συνεχιστούν στο μέλλον, με φονικά μαθηματική ακρίβεια.

Η αμήχανη στιγμή που οι οργανωμένοι οπαδοί του Ατρομήτου Περιστερίου έχουν καλύτερο πολιτικό κριτήριο από το 80% του πολιτικού συστήματος:

 

 

 

Best of internet