ORIGINALS

10 ιδέες για κρατίδια που δεν θα ήταν κακή ιδέα να αποσχιστούν από την Ελλάδα

10 στιγμές που αν κάποιοι κάτοικοι της χώρας αποφασίσουν να αποσχιστούν, ΙΣΩΣ να μην τσαμπουκαλευτεί κανείς


Κώστας Αρβανίτης · 2 Οκτωβρίου 2017

Παρά το βρωμόξυλο που τρώνε οι Καταλανοί από τους μπάτσους της κεντρικής κυβέρνησης της Ισπανίας, είναι σαφές πως είναι τώρα που ο τροχός γυρνάει για απόσχιση και ανεξαρτησία. Όλοι μπορούν να σηκώσουν το μπαϊράκι τους και να ιδρύσουν ένα κρατίδιο που θα κάνουν κουμάντο.

Εκεί  που όμως ο Ραχόι ΠΟΝΑΕΙ που βλέπει την Καταλονία να την κάνει, εμείς βλέπουμε κέρδος και σκεφτήκαμε μερικές ιδέες για κράτη που αν αποσχιστούν από την Ελλάδα θα είναι για το κοινό καλό. Βλέποντας ευκαιρίες στην κρίση λοιπόν εδώ είναι οι καυτές προτάσεις μας για σεπαρατισμό στο σήμερα:

Πριγκηπάτο της ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΟΣ

Αυτό κι αν είναι αμοιβαίο όφελος. Αυτοί θα γλιτώσουν από το να είναι συμπολίτες με όλους εμάς τους φτωχομπινέδες, εμείς χάνουμε τους δαπίτες και τους όμοιούς τους. Το μόνο κακό είναι ότι ότι με βάση τη γραμμή Κυριάκου Μητσοτάκη θα το θεωρούν αυτοεξορισμό.

Ελληνικό Σταρταπάτο της Παραγωγικής Αξιοκρατίας

Με την είσοδο στο αυτόνομο κράτος του Ε.Σ.Π.Α. ένα ταξιμπητ έρχεται να σας παραλάβει, πληρώνετε σε bitcoins πριν φτάσετε στον προορισμό σας που είναι κάποιο meet-up από εντρεπρενερς που κάνουν #brainstorming με σκοπό να κατεβάσουν ιδέες για την παραγωγική αξιοποίηση του γκοτζι μπερι.

Δημοκρατία του Ψυρρή

Πηγαίνει κανένας σας για οποιοδήποτε λόγο στο Ψυρρή; Προφανώς όχι, οπότε δεν υπάρχει και κανένας φοβερός λόγος να το κρατήσουμε αυτό και τα fake ναργιλεδάδικά του. Σαν bonus, όπως η Λιβερία στην Αφρική είναι η πρώτη χώρα που ιδρύθηκε από σκλάβους, έτσι και η Δημοκρατία του Ψυρρή μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που ιδρύθηκε από τουρίστες.

Στρατιωτικό καθεστώς του Ωραιοκάστρου

Η κάποτε προσφυγική περιοχή της Θεσσαλονίκης που γοήτευσε όλη την Ελλάδα επειδή οι κάτοικοί της δε θέλανε να πάνε τα προσφυγάκια σχολείο μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί προκειμένου να κάνουν μετά μια χούντα μεταξύ τους και να ζήσουν το ακροδεξιό όνειρο. Μπορεί να χρησιμεύσει μετά και σαν τόπος εκτοπισμού χρυσαυγιτών, με εναέριες ρίψεις (οκ από  χαμηλό ύψος) κατά προτίμηση, για να τους κακομεταχειρίζονται οι κάτοικοι μετά.

Δημοκρατία Σητείας & Γαύδου

Τι υπάρχει στη Γαύδο; 20 ψαράδες και 3000 χίπηδες αλειμμένοι με πηλό που λιάζονται στον ήλιο. Χρειάζεται κράτος κάποιος από αυτούς; Όχι. Τώρα θα ρωτήσει κάποιος γιατί να φύγει και η Σητεία. Πρώτον, για να μη μείνουν οι ψαράδες με τους χίπηδες και γίνει εμφύλιος. Δεύτερον τι φοβάστε, μήπως πεθάνετε από ασητεία;

Λαϊκή Δημοκρατία του Παγκρατίου

Να διευκρινιστεί εδώ πως το εν λόγω κρατικό project θα περιλαμβάνει ένα παγκάκι σε πλατεία του Παγκρατίου, πάνω στο οποίο θα κάθονται με πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα οι Πάνος Μουζουράκης και Κωστής Μαραβέγιας για να παίζουν το γιουκαλίλι τους. Την προστασία του κρατιδίου από την (πιθανή) εισβολή αγανακτισμένων εχθρών της μουσικής θα αναλάβουν οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ.

Συνομοσπονδία Ηλείας – Αγρινίου

Υπάρχουν πολλά που ενώνουν αυτούς τους δύο τόπους: μοιάζουν με την Άγρια Δύση, είναι αγροτικές περιοχές και αγαπούν πολύ τους κοντινούς συγγενείς τους και τα ζώα τους, ενώ ταυτόχρονα δε θα λείψουν και από κανέναν άλλο. Θα μπορούν επίσης με την ανεξαρτητοποίηση να νομιμοποιήσουν τις εξαγωγές ινδικής κάνναβης, οπότε να γίνουν κάτι σαν τα Εμιράτα της φούντας.

Κοινοπολιτεία του Θάνου Τζήμερου

Παίρνεις μια σχεδία, βάζεις πάνω ένα fax, ένα λάπτοπ, ένα τηλέφωνο και το Θάνο Τζήμερο και τη ρυμουλκείς στο Αιγαίο. Ο γεννημένος εντερπρενέρ έτσι δε θα χρειάζεται να πληρώνει φόρους σε κανένα κράτος ενώ θα μπορεί να τρέχει τις μπίζνες του και να ποστάρει στο facebook ακάθεκτος. Δε χρειάζεται καν να ακουμπάει τιμόνι, καθώς θα την οδηγεί το αόρατο χέρι της αγοράς.

Χριστιανική Δημοκρατία του Αγίου Όρους

Η χερσόνησος με τα μοναστήρια είναι έτσι κι αλλιώς πρακτικά αυτόνομη, οπότε δε χρειάζεται παρά ένα μικρό βήμα. Το οποίο είναι να αποκοπεί από τη θέση της και να μεταφερθεί κάπου στον Ειρηνικό, όπου θα είναι ήσυχοι ότι το μόνο που τους απειλεί πλέον είναι κάποιος θηλυκός γλάρος ή ένα διεμφυλικό δελφίνι. Αν και με τα δελφίνια ποτέ δεν ξέρεις εκεί που καταντήσαμε.

Ολύμπιο Φέουδο του Αρτέμη Σώρρα

Όλοι αισθανόμαστε άβολα με τη σκέψη ότι σαν πολίτες της χώρας μας έχουν ισότιμο δικαίωμα ψήφου, οπότε μπορεί μια δεσμευτεί μια κορυφή του Ολύμπου (έχει πολλές, οκ;) όπου θα ζουν ευτυχισμένοι οι Ελλάνιοι με τον πολέμαρχο τους σε απευθείας σύνδεση που έχουν με το Δία, ο οποίος αν μη τι άλλο σαν θεός μπορεί να κανονίσει μια ηλεκτροδότηση με τριφασικό κεραύνιο ρεύμα.

 

Best of internet