Quantcast
ORIGINALS

7 πολύ καλές ιδέες για τις πινακίδες της Κρήτης εκτός της Γραμμικής Β’

Καλή η πρόταση του αντιπρόεδρου των ΑΝΕΛ, αλλά έχουμε καλύτερες προτάσεις για τις πινακίδες της Κρήτης


Χρήστος Πρόεδρος · 28 Σεπτεμβρίου 2017

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης και πέρα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τοπικοί παράγοντες μίλησαν στο συνέδριο παραθέτοντας ο καθένας το δικό του όραμα για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Κρήτης. Μεταξύ αυτών ήταν και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος πρότεινε μεταξύ άλλων οι οδικές ταμπέλες στην Κρήτη να αναγράφονται και στη Γραμμική Β’. Ο πάντα πρωτοποριακός και αντισυμβατικός πολιτικός, ο οποίος στο παρελθόν έχει ραπάρει σε προεκλογικό φυλλάδιο, ανέφερε στο συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης:

«Οι ταμπέλες στον νέο ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης), και γιατί όχι και σε όλους τους δρόμους της Κρήτης, να είναι γραμμένες στα ελληνικά, στα αγγλικά και στη Γραμμική Β. Για να αναδειχτεί ο μακραίωνος πολιτισμός του νησιού και να μάθουν οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι την ιστορία του»

Σε επικοινωνία με το Luben ο κος Παναγιώτης Σγουρίδης επιβεβαίωσε ότι πρότεινε πράγματι να αναγράφονται οι οδικές πινακίδες στην Κρήτη στα Ελληνικά, στα αγγλικά αλλά και στη Γραμμική Β’, ενώ όπως ανέφερε είναι μια πρόταση φθηνή, εντυπωσιακή, που αναδεικνύει τον πολιτισμό του νησιού. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η πρόταση έγινε μετά από επιστημονική τεκμηρίωση που δόθηκε από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Πράγματι, ένα roadtrip στην Κρήτη με πινακίδες σε γραμμική Β’, την ώρα που στο cd player του αυτοκινήτου θα ακούτε τον δίσκο της Φαιστού ακούγεται υπέροχη ιδέα. Επειδή όμως δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο οι τουρίστες θα ενδιαφερθούν ή εάν θα ταυτιστούν τέλος πάντων με τη Γραμμική Β’, έχουμε να προτείνουμε μερικές εξ’ ίσου φθηνές και εντυπωσιακές λύσεις για την ομολογουμένως προβληματική σήμανση της Κρήτης:

 

Πινακίδες στην ιατρική Α’

Όταν προσπαθείς να προσελκύσεις τουρισμό σίγουρα δεν θέλεις να προσελκύσεις όλη την πλέμπα και την εργατιά που έρχεται για να γίνει μπαούλο στα Μάλια και να αφήσει μαξ 30 ευρώ και αυτό μόνο σε ξίδια και τίποτα άλλο. Καλό θα είναι να προσελκύσεις άτομα μορφωμένα και ευκατάστατα, δηλαδή γιατρούς. Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε οι πινακίδες να είναι γραμμένες και στην ιατρική γραφή, ώστε όσοι γιατροί, φαρμακοποιοί ή και γραφολόγοι καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τις πινακίδες, να νιώσουν μια επιπλέον κατάκτηση και να ερωτευτούν παράφορα το νησί της Κρήτης.

Πινακίδες σε σύστημα ΜΠΡΕΪΓ από μπαλοθιές

Η αναγραφή των οδικών πινακίδων σε σύστημα μπρέιγ από μπαλοθιές είναι ο απόλυτος συμβολισμός για το place branding που προσπαθεί να χτίσει η Κρήτη. Και προσβασιμότητα σε άτομα με αναπηρία και Κρητική λεβεντιά σε μια και μόνο πινακίδα.

Πινακίδες σε Webdings

Από τη στιγμή που πρόκειται να ανανεωθούν οι πινακίδες του νησιού είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να είναι γραμμένες και με τη γραμματοσειρά Webdings, η οποία μάλιστα για μια ψήφο δεν έγινε η επίσημη γραμματοσειρά όλου του σύμπαντος. Τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για να αποκαταστήσουμε την τύχη των Webdings.

Πινακίδες και με Παναγίες

Προφανώς εάν ανατρέχαμε τόσες χιλιάδες χρόνια πίσω ώστε να γράφουμε τις ταμπέλες στη Γραμμική Β’, θα ήταν οριακά βλάσφημο εάν όχι σκέτη ειδωλολατρεία να μην δηλώναμε με κάποιο απερίφραστο τρόπο την ελληνορθόδοξη πίστη μας. Ταμπέλες με Παναγίες, για να σου δείξει η Παναγιά το δρόμο.

Πινακίδες σε Κάληχαιρετά

Υπάρχει καλύτερος πλοηγός από την Γκαμπριέλα; Η πιστή σύντροφος της Ζήνας όχι μόνο ομιλεί τα αρχαία Ελληνικά, αλλά κατευθύνει τους ταξιδιώτες προς Χανιά-Ηράκλειον με μεγάλη επιτυχία. Κεφαλαιοποιούμε τη διασημότητα της Γκαμπριέλα, αξιοποιούμε την πολιτιστική παρακαταθήκη της Ζήνα, δίνουμε νέα πνοή στην Κρήτη.

Πινακίδες με μετρητή ατυχημάτων

Custumised και custumisable πινακίδες σήμανσης με μετρητή δυστυχημάτων που συμβαίνουν στον εκάστοτε δρόμο. Εξαιρετικά χρήσιμο για να πλοηγηθούν, όχι μόνο οι τουρίστες, αλλά και οι Κρητικοί οδηγοί.

Πινακίδες με τιμούλα για χόρτο

Η αναγραφή της ενδεδειγμένης τιμής ανά G χόρτου προς την εκάστοτε κατεύθυνση γλιτώνει πολύ χρόνο και κόπο από τους οδηγούς, συμβάλλει στην οδηγική ασφάλεια αφού ο οδηγός δεν απασχολείται για να κανονιστεί από το κινητό όσο οδηγεί, ενώ προάγει και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των αγορών.

Best of internet